Benzines vagy dízel? Milyen autót vennétek és mik az okok? Ha kb.15-20e km-t mennétek egy évben vele?
Az a kérdés, hogy egy út alatt, mennyit mész vele?
Mert ha csak rövid távolságokat jársz vele, akkor nem tud eléggé bemelegedni a dízel. Akkor benzines kéne. Télen is jobb a benzines.
De egyébként manapság már nincs nagy különbség köztük.
Nekünk régebben dízel volt, de nem volt teljesen jó mert apámnak általában csak néhány utcát kellett vele mennie a legközelebbi boltba, vagy a piacra stb.. Naponta többször járt, de túl kicsi távolságokra. Most benzines van és így jobb.
De hosszabb távolságokra már jobb lehet egy dízel.
Viszont én Opelt nem vennék... Műszakilag nem olyan jók.
Igazából nem nagy távról lenne szó pár km naponta oda-vissza a melóba.
Nekem opelem volt előtte is G astra,egyáltalán nem volt vele probléma és 8-évesen vettem.
Azt mondod,h sok baj van most az opelokkal?
Kicsit hosszú lesz..
Nekem most dízel van. Miért? Mert átlagos célokra használom (nem gyorsulási versenyekre járok, nem lámpától-lámpáig gyorsulok, stb.) és jóval gazdaságosabb lett így közlekedni. Előtte benzinesem volt. Mivel nekem sok városi utam van, bizony egy sima 1.4-es motorral 8-8.5 litert is megetettem 100-on. A mostani dízel max! 6 literrel beéri. A "sokkal drágább" meg a "későn térül meg" igaz egy új autó esetében, de használtaknál a megtérülési idő csökken (jóval kisebb az árkülönbözet).
Új autót meg elvből nem veszek (már az első éjjel nem tudnék aludni úgy hogy tudom, az új autóm holnapra mennyit veszít az értékéből).
Sok mindenki jön azzal, hogy a használt dízel mekkora lutri. Az is lehet! De egy benyás is... Ha nem vizsgáltatod át, teszteled le stb. vásárlás előtt, ne lepődj meg, ha sz*rt veszel.
Az opel-ről: A régiek tényleg nagyon megbízhatóak, strapabírók voltak, de sajnos az újak már nem annyira :( (Tapasztalat)
Dízelt ajánlok, de nem feltétlenül Opel-t.
Kedves utolsó!
Köszönöm a válaszod,tényleg elgondolkodtató amit írtál.Én is a dízel felé hajlok inkább!!Csak igazából nem tudom már milyen autót kellene akkor vennem ami megbízható és nem lenne vele gond.Még a fordba gondolkodom.Ilyen fiat,renault,peugeot nem érdekelnek.De most már nem tudom!!!
Ezek egyike sem jó.
Német vagy Japán autót kell venni. Toyota, Honda...
Régen nagyon jók voltak a Mazdák, de manapság már nem Japánban gyártják, úgyhogy az újabbak szintén problémások.
Nekem még egy Japánban gyártott kis Mazda 323-om van. Eszméletlen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!