Miért hiszitek, hogy egy kis árkülönbség miatt rögtön nem éri meg a dízel?
"Drágább a gázolaj, most már meg sem éri dízelt venni!"
Most hogy ismét drágább lett a gázolaj, mint a benzin, egyből előjöttek ezek a megállapítások, hogy húúú már meg sem éri dízelt venni. Egy valamit felejtenek el. Közben 300-ról 400-ra felment az üzemanyag ára. Akárhogy is számolom, 5liter-dízel 7liter-benzin fogyasztással nézve, jobban megéri 400Ft-benzin 420Ft-dízel árnál dízellel járni, mint amikor 300Ft-ba került mindkettő! Úgyhogy ez a legnagyobb baromság, hogy azért nem éri meg a dízel, mert 10-20Ft-al drágább literje, mint a benzinnek.
Vannak helyzetek, amikor van értelme a dízelautónak és vannak, amikor nincs.
Aki hosszú távon járkál, annak még így is megéri dízelautót venni: összességében kisebb az üzemanyagköltség.
Viszont aki csak városban használja, annak most már nagyon nem éri meg, mert a modern dízelek nehezen melegszenek és hidegen szeretnek sokat fogyasztani. Nekik megérte, mikor olcsóbb volt a gázolaj, mint a benzin és még akkor is megérte, mikor nagyjából egyforma volt az áruk. A kicsit kisebb városi átlagfogyasztás kompenzálta az árelőny eltűnését. Most viszont, hogy drágább a gázolaj, már lehet, hogy nem éri meg, mert a benzinesek városi használatban nem fogyasztanak annyival többet, mint amennyivel olcsóbb a benzin.
Hogy ezen két csoport közül melyik a jelentősebb és hangosabb, azt már nem tudom.
Te sem biztos, hogy felfogod a válaszokat.
Te azt mondod, hogy a jelenlegi árkülönbségnél is mindenképpen megéri dízellel járni. Pedig nem erről van szó: van, akinek már nem éri meg és van, akinek még mindig. Igen, van az a hülye, akinek azért nem éri meg a dízel, mert literje 10-20 Ft-tal drágább, mint a benzinnek.
De ha nem vagy kíváncsi a válaszra, minek írod ki a kérdést? Akaszd ki egy táblára, hogy szerinted megéri dízellel járni, aztán örülj neki.
Na még mindig nem fogtad fel, de már kapizsgálod! Nem írtam sosem, hogy mindenképpen mindenkinek megéri a dízel! Tudom, hogy aki nagyon keveset megy, azt is városban, annak jobb a benzin.
Csak azt írtam, hogy most sem kedvezőtlenebb a dízel, mint amikor a dízel és a benzin is 300Ft volt egyenlően. Így aztán ez hülyeség, hogy van akinek akkor megérte a dízel, most meg már nem. De beszélhetek én nektek...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!