Később lazulni fog? Skoda 120 első kerék tengely csere.
Adott egy Skoda 120. Kicseréltük benne azt a tengelyt ami függőlegesen van tehát amin fordul körbe az egész kerék.Tehát jobb első kerékről lenne szó.
Elég nehezen sikerült bele erőltetni de beletettük.
Tavata minden megvolt.
De a kormány nagyon nehezen fordul mert mivel új még nagyon szorul.
Egyenes úton ha elengedem a kormányt vagy balra vagy jobbra megyen ki de nagyon, attól függ hogy legutóbb merre vettem éles kanyart. Mert nyilván ara van fordulva és eltérve kifordulva a másik első kerekhez képest.
Az a kérdés hogy ez normális? És 1-2 hét után teljesen elenged majd és újra hát úgymond egy kézzel csuklóból lehet lesz körbe fordítani a kormányt?
Vagy csináljunk vele valamit mert így túl szoros?
Esetleg esztergával rámenni?
Mert így nagyon falja a gumikat.
Hát ezt a bizonyos alkatrészt függőcsapszegnek hívják.
Ezt nem esztergán munkálják meg, hanem dörzsárral illesztik.
Szerintem szedjétek szét, szerezzetek egy állítható hengeres dörzsárat és kis lépésekben munkáljatok utána, mert túl szorosra sikerült. Egy idő után így is bekopik, de addigra a kormánymű, az összekötő gömbfejek mind szétmennek.
Nekem is ez volt az első és tanuló autóm 15 évvel ezelőtt.Egynek nagyon örülök!!MEGTANULTAM AUTÓT SZERELNI!!!Én is függő csapszegeztem egy párszor,és beleszaladtam ebbe is! :)
Egy idő után ha így hagyod,ugyanúgy fog majd lógni,mert nem jól kopik be az tuti.Nekem is egy pár hónapig szorult,aztán meg ismét lógott.Dörzsárazd be mindenképp,ahogy azt előttem leírták!Ha nem csinálod most meg,később úgyis meg kell.És akkor már nem csak azt kell cserélned!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!