Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire számítsak forgalomban...

Mire számítsak forgalomban való vezetésnél? Tapasztalatok, tanácsok? (segédmotoros kerékpár)

Figyelt kérdés

Holnap megyek forgalomba vezetni. Az elméleti vizsgán csak negyedszerre mentem át (mindig olyan hülye kérdéseken buktam el, hogy kell e hólánc a mopedre meg hogy megállhatok e kereszteződéssel szemben - öt éve havat se láttam és ki áll meg kereszteződéssel szemben? XDD - de már ezeket is megjegyeztem).

A gyakorlati vizsga elsőre sikerült, az oktató azt mondta szerinte nem lesz gond a forgalomban sem, de nézzem át a kanyarodási szabályokat és a táblákat. Ezeket megtettem, indulás előtt még majd átnézem.

Nagyon félek, hogy elcseszek valamit.

Amúgy kedves az oktató, de azt mondta forgalomban durvább lesz, mert mivel motorral vagyok, nem tud belelépni helyettem a fékbe vagy elrántani a kormányt, nehogy baj történjen.

2022. aug. 15. 21:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Segédmotorral még nagyjából kezelhető a sebességtartomány, de amúgy ha motorozol, a két alapelv az, hogy láthatatlan vagy és mindenki meg akar ölni. Nem vicc. 10 év autóvezetés után lett motorjogsim, és ezt naponta tapasztalom, legyen az Budapest belvárosa, autópálya vagy kisváros. Oda kell figyelni, higgadtan vezess, ne legyél se másnapos, se álmos, se semmi, legyél tisztában a szabályokkal és legyél készen a manőverekre. A kreszvizsgás történeted nem áraszt sok bizalmat-önbizalmat, ezeket a szabályokat csuklóból ki kéne vágni, főleg motorosként, mert hidd el, ha a jövőben bármi baj ér, ha nem vagy biztos az igazadban és nem csinálsz sok fotót, az autósok mindent rád fognak kenni. (Még rendőr is próbált megbüntetni azért, mert járdán parkoltam, nekem kellett bizonygatnom a hatályos KRESZ-t, hogy szabad.) Táblák, kanyarodási szabály, egyenrangú kereszteződés kisujjból menjen, akkor komoly bajod nem lesz, főleg, ha ott van az oktató mögötted. :) (Én megbuktatnék mindenkit a kreszen, aki 3 pontos kérdést elront, de ez az én véleményem és szerencsére nem én hozom a szabályokat.)
2022. aug. 16. 01:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! <3
2022. aug. 16. 15:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Az első adagot túléltem, még lesz kettő, aztán vizsga :D

Annyira nem volt vészes, csak a többsávos körforgalom nem szimpi :D

2022. aug. 17. 10:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Update: Elsőre sikerült a vizsga, egyben vagyok, és csak kétszer akartak elütni (egyszer egy nő hajtott ki elém a körforgalomban úgy, hogy én már benne voltam, egyszer meg egy kamion az útkereszteződésben) :D
2022. aug. 22. 20:10
 5/6 anonim válasza:
Ügyi vagy!
2022. szept. 14. 19:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. szept. 14. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!