Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék venni egy 50ccm...

Szeretnék venni egy 50ccm robogót, mindenképp kell hozzá jogsi? Mennyire nézik?

Figyelt kérdés
2022. aug. 14. 21:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

kérdezőnek: igen, (mindenképp)kell hozzá jogosítvány, és nagyon nézik.

(azt tudni kell, hogy ezeket a közlekedési kérdéseket a yardon is olassák. eligazításkor a segédmotorosok ellenőrzésére is felhívják a figyelmét a kivonuló járőröknek. ..pont az ilyen kérdés miatt.

2022. aug. 15. 09:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

#10 az a baj, hogy te szívod meg. A gyalogos kresz kb. úgy van kialakítva, hogy ha nem akar valaki meghalni, semmi baja nem lesz, nem kell ismernie. Annyit kéne tudniuk, hogy szétnéznek, mielőtt a zebrára lépnek, meg ha már ráléptek, kutya kötelességük mihamarabb áthaladni. De ha mégis elcsapod, ő szenvedi a nagyobb testi kárt, és egy jó ügyvéddel nyugodj meg, olyan kártérítést fizetsz, a lelkiismeretedről nem is beszélve, hogy de, mindig a járművezető szívja meg. A biciklisek még rosszabbak, rájuk vonatkoznak szabályok, amiket képtelenek betartani, pl. nem váltogatjuk, hogy ő most úton megy vagy zebrán, zebrán le kéne szállni, de némelyik bizonygatja, hogy neki mindenhez is joga van. Ha ütközik bárkivel, neki lesz több sérülése, hiába volt ő a hülye, a másik szívja meg. Én motoros vagyok, biciklis került ki a minap jobbról piros lámpánál, még csak nem is a kerékpársávban álltam, majdnem levitte a tükröm, aztán a következő kereszteződésnél szabadkozott, ami után gyorsan lehagytam, biztos megérte sietnie.

Summa summarum, sajnos ez egy fekete-fehér ügylet, a gyalogos-biciklis hülye, de kint van az úton és te szívod meg.

2022. aug. 16. 02:29
 13/13 anonim ***** válasza:

12# egy zebrán a gyalogoanak elsőbbsége, pont. Nyilván te szívod meg, ha nem adtad meg.

Ha nyílt utcán csapod el, mert kifutott féktávon belül, akkor nem lesz semmi.

Biciklisben sok az olyan amit te írsz, még németeknél is. De ha ő megy át a piroson, hidd el, nem az autós fogja megszívni. Nyilván, ha jobbra kanyarodsz, a biciklisnek meg a biciklis sávon elsőbbsége van (ez a leggyakoribb baleseti ok), akkor te vagy a hunyó.

Magyaroknál az viszont még nem alakult ki, csak németeknél, hogy ha a bal oldali biciklisávban megy, akkor neki nincs elsőbbsége a szembejövő bekanyarodóval szembe, mert annak maga mögé kell figyelni.

Pont a héten olvastam egy ilyen esetet, hogy tanúkat keresnek, mert ferdített a biciklis, hogy nem is úgy volt ahogy volt.

2022. aug. 16. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!