Mazda 6 1.8 Benzin eszi az olajat?
Figyelt kérdés
Olajcsere òta 11000 km-nél vagyok és megevett kb 4 liter olajat, vagyis annyit töltöttem rà, olajfolt nincs a kocsi alatt, füstöt se làtok, se hidegen se melegen Castrol 5w30 van benne jelenleg, mi lehet a probléma? Azt hallottam, hogy ezek a tipusok nagyon olajzabàlòsak, de nekem ez a mennyiség soknak tünik, amit megevett. Köszönöm a vàlaszokat!2022. aug. 13. 15:18
1/3 anonim válasza:
Legalább nem kell olajcserét csinálnod.
2/3 krwkco válasza:
"Mazda 6 1.8 Benzin eszi az olajat?"
Igen. 0,4 deci még belefér a túlzó gyári specifikációba (1 liter/1000km), de a valóságban túl sok.
"... mi lehet a probléma?"
- tönkrement a PCV szelep
- nem zárnak a szelepszárszimmeringek
- elkokszosodtak az olajlehúzó gyűrűn levő furatok illetve a dugattyúpalást ilyen célu furatai.
3/3 anonim válasza:
Szelepszár szimering és olajlehúzó gyűrű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!