Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nehézkes az indulás...

Miért nehézkes az indulás 4-es golfnál?

Figyelt kérdés

Vannak olyan napok amikor egész nap elsőre pöc röff indul a kocsi, volt olyan hogy hetekig nem volt semmi baja, de általában a reggeli első indulásnál szórakozik az autó, cseréltünk üzemanyag szűrőt, hátha az a baja, de sajnos ez nem oldotta meg a problémát, nem értek annyira az autókhoz, inkább csatolnám nektek a videót, természetesen hang-al, a videó mindent elárul hogy értsétek mi is pontosan a problémám.

[link]

2022. aug. 11. 18:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%

Mégis az üzemanyagszűrőnek mi köze lenne az indításhoz?

Persze hogy semmit nem változik.

Izzítás rendbe van?

Gondolom a hang után hogy dizel.

2022. aug. 11. 19:00
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

#1 Főleg benzinesnél ahol ritkábban van cserélve, el tud dugulni és ilyen hibához vezetni. Nem túl gyakori dolog, de egy ötletnek nem rossz, ami fillérekért kizárható.

Sőt, hangból adódóan valóban úgy tűnik, hogy üzemanyag ellátás a baja. Hogy pontosan mi, azt nehéz megmondani. Lehet hogy valahol lelevegősödik (ha dízel), de ez csak egy random tipp. Ebből nem lehet megmondani.

2022. aug. 11. 19:11
 3/15 A kérdező kommentje:
Benzines a kocsi nem dízeles, 1.4 benzin elfelejtettem ezt oda írni.Neten olvastam hogy egy faszinak ugyan ez volt a problémája és utánna megjavult, de rosszat nem tettem vele mivel a szerelő szerint nagyon régi volt már és rá fért a csere.. szerelő sem nagyon tudja hogy pontosan mi okozza a problémát így próbálkozunk, én Ac pumpára gyanakodok de ez is csak egy tipp, vagy bejön vagy nem...
2022. aug. 11. 19:17
 4/15 krwkco ***** válasza:

A benzinellátás visszafolyó rendszerű? És amikor ráadod a gyujtást, hallod hogy jár a szivattyú kb. egy másodpercig?

Ha mindkettőre igen a válasz, akkor próbáld ki, hogy reggel többször ráadod/leveszed a gyujtást mielőtt indítózol. Ha az a baj, hogy éjszaka fellevegősödik a benzincső, akkor ettől azonnal indulnia kell.

2022. aug. 11. 19:23
 5/15 A kérdező kommentje:
Nemtudom hogy visszafolyó rendszerű e vagy sem, sajnos nem értek ennyire az autókhoz... igen mikor ráadom a gyujtás egyből a kattanás után hallom ahogy a szivattyú dolgozik, szerelő ugyan ezt mondta, próbáljam azt hogy többször ráadom majd leveszem a gyújtást, sikerült is így elindítani, viszont ez nem oldja meg sajnos a problémát... :/
2022. aug. 11. 19:32
 6/15 anonim ***** válasza:

1.6 16v?

Pillangószelep lesz az... havernak is ugyan ez van :D

Elsőre csak teker teker teker és semmi, de másodjára simán indul.

Nem mindig van ez de sokszor.

2022. aug. 11. 20:12
 7/15 krwkco ***** válasza:

"sikerült is így elindítani, viszont ez nem oldja meg sajnos a problémát... :/"

Ez egy hibakereső teszt. Nem célja a probléma megoldása, csak információszerzés. Az ilyen előkészítés okozta javulás arra utal, hogy állas közben levegő veszi át a benzin helyét a benzincsőben. Meg kell keresni azt a picike lyukat, ahol a levegő bejut. Ez lehet egy nyest fogának a tűszúrásnyi nyoma, egy repedés egy merev műanyag csatlakozón vagy rosszul illeszkedő csatlakozó.

2022. aug. 11. 20:37
 8/15 anonim ***** válasza:
45%
2. Ha a szűrő eldugul annyira hogy nem ereszti át az benzint akkor az később se indul be.
2022. aug. 11. 20:44
 9/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget ❤️ezt a pillangó szelepet mások is mondták már, de így még jobban előrébb vagyok,el tudok valahonnan indulni! Kezdek rajonni hogy rengeteg dolog van az autóban ami tönkre mehet és nem is gondoltam volna ahogy a 7. Válaszoló is írta hogy levegő megy a rendszerbe és ez is okozhatja a problémát, 1 éve vezetek meg csak, szóval nagyon kezdő vagyok még a dologban, sajnálom ha butaságot írtam. Köszönöm nektek még egyszer. Amint tudok el is viszem a szerelőhöz.
2022. aug. 11. 21:45
 10/15 anonim ***** válasza:
#8 Oké és arra még véletlenül sem gondolsz, hogy az eldugulás nem úgy történik, hogy egyik nap még tökéletes az átfolyás, másnap pedig 100% dugulás. Az egy folyamat. Elkezd lerakódni a kosz, folyamatosan nő a lerakódott mennyiség, az áteresztési mennyiség pedig elkezd csökkenni. Egy ponton még van annyi áteresztés, hogy beinduljon az autó, viszont nem kap annyi benzint a motor, hogy hibátlanul üzemeljen. Ilyenkor jön a gyújtáskimaradás, háromhengerezés, dadogás, fulladozás és bizony a nehéz indulás is, mivel több idő kell neki, hogy feltermelje a nyomást.
2022. aug. 12. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!