Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Korlátoznád valamilyen módon...

Korlátoznád valamilyen módon az idősek jogosítványhoz jutását?

Figyelt kérdés
Persze aki már benne van a korban az egyszer már megszerezte igazából a megújítást kellene valahogyan megnehezíteni pl PAV 4es vizsgával
2022. aug. 6. 22:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Én sem hegyeztem ki az idősekre Jelenleg PAV4re azokat kötelezik akiknek ötödszörre sem sikerül a forgalmi vizsga. Viszont ha sikerül akkor nem kell se újabb forgalmi vizsga se PAV4 a megújításkor.

Nem a balesetek miatt viszont gyakran előfordul hogy indokolatlanul lassan haladnak lámpánál a kocsisor a reakció idő miatt lassabban indul meg a vasúti átjárón 1esben hajtanak át akkor is ha lejtős Budapest 16. kerülete érintett beljebb Pest felé haladva viszont felgyorsul a forgalom.

2022. aug. 7. 00:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Semmi köze a reakcióidőnek ahhoz, hogy egy idős lassan indul el a lámpánál, pusztán csak spórol, meg rajtuk kívül se képzeli magát mindenki Schumachernek, illetve 30-40-esekkel is találkoztam belső sávban, és nem sorolt volna ki, hiába volt mögötte 10 auto. Újravizsgázásnak se volna értelme, mert, vezetni, parkolni tudnak.

Eleve az egész jogosítványszerzést pszichológussal kellene kezdeni, és ahogy a motoroknál, úgy az autóknál is kellene fokozatokat bevezetni, mert nemegyszer fordult elő, hogy a frissjogsis hülyegyerek, apuka többszáz lóerős autójával csavarodik fel a fára. Valamelyik országban meg nem csak simán büntetnek, de a kötelezőt is emelik.

Időseknél inkább ezt a szimulátoros vezetést próbálnám, amiben lennének olyan helyzetek, mint mikor benézik az autopálya felhajtót.

2022. aug. 7. 05:22
 13/21 anonim ***** válasza:

" Korlátoznád valamilyen módon az (idősek) fiatalok jogosítványhoz jutását? "

Nem lenne annyi halálos baleset.

Mert a statisztika szerint sokall több komoly és halálos balesetet okoznak a fiatalok és a kezdő vezetők.

2022. aug. 7. 06:38
 14/21 anonim ***** válasza:
41%
Igaz, vagy sem, de a németeknél csak egyszer van orvosi alkalmassági. Soha nem kell megújítani. A járművezető felelős belátására van bízva, hogy alkalmasnak találja magát, vagy sem. De feltételezem, ha kötelező és rendszeres vizsgálat nincs is, de lehetnek olyan betegségek, ami miatt eltiltják. Ezt nem tudom.
2022. aug. 7. 06:58
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Én nem a kor alapján korlátoznám, de szükség lenne az idősebbek orvosi alkalmassági vizsgálatának a szigorítása, mert sok házi orvos olyanoknak is ad jogsira orvosi engedélyt akiknek nagyon nem lenne szabad

Szerintem 70 éves kor felett pályaalkalmasági vizsgálat kéne, igy ki lehetne iktatni a hozzá nem értő vagy korrupt, elfogult általában idős hátiorvosok hibás döntéseiket!

70 éves kor felett az emberek minimum fele alkalmatlan 75 év felett kb 80% alkalmatlan a vezetésre, mégis megkapják az engedélyt

2022. aug. 7. 09:41
 16/21 anonim ***** válasza:
60%
12-re: én is emlegettem a reakcióidőt, de nem az esetleges relatív lassú elindulásra vagy haladásra gondolok, hanem pl. ha lelép egy gyalogos vagy fel kell mérni egy közlekedési szituációt, át kell hajtani egy ismeretlen kereszteződésen stb. Vagy hogy tud-e még több dologra odafigyelni, egy-egy feladat nem köti-e le túlságosan. Ezt szimulátoron is lehetne mérni.
2022. aug. 7. 12:03
 17/21 anonim ***** válasza:
6%

En a jogositvanyhoz jutast korlatoznam ugy altalanossagban. Ma mar mindenki autoval jar es a varosokban nincs eleg parkolohely mert nem ugy lett megepitve 100 evvel ez elott hogy majd 2022-ben minden jott-ment autoval megy. Amerikaban soha nincs gondom a parkolassal de Magyarorszagon meg ugy kell vadaszni a parkolohelyeket. Volt amikor korbejartam a fel varost mire egy kis eldugott utcaban letudtam parkolni.

Eleve erettsegihez kotnem a jogsit, buntetlen eloelethez es igy mar egy rakas ember kiesne.

2022. aug. 7. 20:46
 18/21 anonim ***** válasza:

"Eleve erettsegihez kotnem a jogsit"

Áruld már el nekem, hogy miben több az aki pár évvel tovább tanulta a humán tartárgyakat annál aki nem? Ne legyél már olyan mint valamelyik párt, aki a választási jogot is ehhez kötötte volna. Semmi köze a matek, történelem, vagy fizika stb tudásnak ahhoz, hogy valaki hogy tud vezetni, ahhoz egyik se kell. Egyébként meg szakmunkásként én is még 3 évig tanultam ezeket az általános után.

2022. aug. 7. 20:56
 19/21 A kérdező kommentje:
Fizika azért hasznos lehet ha nem is elengedhetetlen. De az érettségi az túlzás főleg hogy semmi köze az érettséghez.
2022. aug. 8. 21:39
 20/21 anonim ***** válasza:

Akkor már ne sz.rozz legyen rögtön mérnöki, jogi vagy orvosi diploma. ;) Ja, hogy az nincs neked és így már nem lenne buli, mert te is kiesnél a körből…hopp, empátia.

2022. aug. 9. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!