Én korlátoznám, de nem fixen korhoz kötötten. Hanem komolyabb orvosi vizsgálathoz kötném, ahol vizsgálják a reakcióidőt, a szellemi és fizikai képességet és ez alapján döntsenek a jogosítványról.
2022. aug. 6. 22:16
2/21 anonim válasza:
Nem a hozzájutást, mert az már nagy valószínűséggel megvan, hanem évente egy szigorú orvosi vizsgálat alá vetném őket. Pl. megy velük egy kört egy vizsgabiztos és aszerint marad vagy nem marad a jogsi.
2022. aug. 6. 22:17
3/21 anonim válasza:
Én a Székesfővárosban harmincas gyökerekkel szoktam találkozni. Nekik az anyósülésen lenne helyük.
Más szóval a válaszom: nem.
2022. aug. 6. 22:20
4/21 anonim válasza:
A balesetek döntő többségét még mindig a frissjogsis hülyegyerekek, meg az agresszív sofőrök csinálják.
Aki fél, óvatos, bizonytalan, általában nem éri baj.
2022. aug. 6. 22:25
5/21 anonim válasza:
Ahogy előttem írták, nem csak az idősekkel van probléma. Igazából mindenkinek jó lenne, legalább 5 évente egy továbbképzés. Aki hivatásos sofőr, annak kötelező Gki vizsga van. B-s jogsival simán mehet mindenki aki egyszer megszerezte.
2022. aug. 6. 22:42
6/21 Japán Gulyás válasza:
PÁV-ra biztos nem küldeném őket. Az egészségügyi alkalmasságit kéne rendes mederbe terelni, pl. 60 éves kor fölött nem adhatja ki a saját háziorvosod, csak szakorvos.
2022. aug. 6. 22:44
7/21 anonim válasza:
Én sem tartom indokoltnak az idősek kipecezeset, akkor sem, ha én is ismerek olyat, akit már nem lett volna szabad átengedni az "alkalmassagin", ami egy vicc.
De ez neghez ugy. Az orvosi alkalmassági vicc, a vizsgáztatás meg túl szigorú lenne.
Igazából mindenkire ráférne idorol-idore egy kis ismetles. De ha mindig mindenkinek akar csak könnyítve is újra kellene vizsgázni, azt nem birna a rendszer.
Talán az lenne a leghasznosabb, meg megvalósítható változtatás, hogy az alkalmassági része legyen a reakcióidő felmérése is. Kortól függetlenül. Ezzel párhuzamosan a száguldozókat es egyéb komoly szabálytalankodókat sokkal hatékonyabban ki kellene szurni és szigorúbban büntetni.
2022. aug. 6. 22:59
8/21 anonim válasza:
"A balesetek döntő többségét még mindig a frissjogsis hülyegyerekek, meg az agresszív sofőrök csinálják."
Nem még mindig, hanem mindig is azok fogják.
2022. aug. 6. 23:03
9/21 anonim válasza:
Nem csak az idősekét, hanem mindenkiét. Jogosítvány hosszabbításakor az lenne az alap, hogy újra kelljen vizsgázni.
2022. aug. 6. 23:15
10/21 anonim válasza:
Nem hegyezném ki az idősekre a dolgot. Minden hosszabbításnál csinálhatnának egy mini kresz tesztet. Így egyrészt naprakészebb lenne a tudása a sofőröknek az újabb szabályokról, aki meg már agyilag zokni, az úgyis elbukna rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!