Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vigyem márkaszervizbe?

Vigyem márkaszervizbe?

Figyelt kérdés

Van egy audim, annyira nem is öreg, 5 és fél éves. Eddig végig márkaszervizbe vittem, mert garancia miatt kvázi kötelező volt. Ha valami nagy baj lenne (motor, dsg), akkor most is odavinném, viszont olaj- vagy kopóalkatrészek cseréje miatt nem szívesen. Tudom, ha van pénz majomra, legyen pénz banánra is, de a 40 ezres óradíj és a 100+ ezres olajcsere pofátlanság már szerintem.

Szóval a kérdés: jelenleg valamilyen futómű problémára gyanakszom, ugyanis rázós úton egyre hangosabb és gyakoribb a nyikorgó, néhol zörgő, csörrenő hang. Ilyen jellegű problémával érdemes márkaszervizhez vinnem (a későbbi eladhatóságot is figyelembe véve)?

2022. aug. 4. 17:26
A kérdező szavazást indított:
Én mindenképp márkaszervizbe vinném
Ezzel a problémával nyugodtan lehet fordulni nem-márkaszervizhez is
13 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben elvinném egy jobban felszerelt, márkafüggetlen szervízbe.
2022. aug. 4. 17:28
 2/14 A kérdező kommentje:
A következő kérdés: tudtok ilyet ajánlani Budapesten? :))
2022. aug. 4. 17:29
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

De nem jól tudod mert nem kötelező garanciába se hordani.

Inkább ajánlott.

2022. aug. 4. 17:33
 4/14 A kérdező kommentje:
"kvázi kötelező" = el akartam kerülni minden ebből adódó problémát egy esetleges garanciális javítás során
2022. aug. 4. 17:35
 5/14 anonim ***** válasza:
20%

Tehát van egy audid amit anno újonan vettél?

És nincs pénzed a szervizre?

Fura

Minek vettél prémium autót ha nincs rá della?

2022. aug. 4. 17:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én Audira specializálódott, hozzáértő és megbízható szervizbe vinném.
2022. aug. 4. 17:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Van pénzem szervizre, de azért annyira nem vagyok eleresztve, hogy ne számítson mondjuk 100e forint különbség. Arról nem is beszélve, hogy két audi márkaszerviz van 1 órán belül, és valójában mindkettőnél olyan szintű pökhendi, lekezelő és bunkó stílussal találkoztam, hogy már emiatt sem vinném oda. És ezért fizessem az átlag óradíj 3-4-szeresét? A fékbetétet ötször annyiért adták el, mint amennyiért a unixban megvettem volna ugyanazt. Én az autóért választottam a márkát, nem a szervizszolgáltatásért.

De kérlek a kérdésre válaszoljatok

2022. aug. 4. 17:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

ilyen audi szervizbe én sem vinném...

Sok olyan szerviz van, akiknek mindenük megvan az autód javításához.

Privátban küldök egy telefont

2022. aug. 4. 18:10
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
#3 Hát ez úgy néz ki, hogy technikailag nem kötelező olajcsere miatt márkaszervizbe menni, de egyes/típusnál simán ugorhat a garancia miatt. Az ok egyszerű: az olajcserét bárhol elvégezheted, de ha a szerviz intervallumot nullázni akarod, akkor rab*sztál, mert a gyári műszer kimutatja, ha idegen műszer volt rádugva és az viszont már dobja a garanciát. És amúgy pont az Audi az egyik ilyen. És nincs rá megoldás, mert ha géppel kinullazzak, akkor bukod a garit, ha nem nullázod ki, akkor meg a márkaszerviz az olajcsere hiányára hivatkozva megtagadja a garanciális javítást. Szóval ígyis-úgyis bukás.
2022. aug. 4. 18:40
 10/14 anonim ***** válasza:

Ekkora marhaságot hogy sikerült összehoznod? 15 éve használok VagCom-ot meg vcds-t és bizton állítom, egyik sem tudja mivel csatlakoztak korábban az autóra.

A szervizkulcsot meg törölheted vagy az mmi menüjében, vagy a régebbi modelleknél gombnyomkodós rituáléval.

2022. aug. 5. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!