Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vigyem márkaszervizbe az Opelt?

Vigyem márkaszervizbe az Opelt?

Figyelt kérdés
4 hónapja vettem egy opel Astrát és nem működik az index. Már 3 szerelőnél voltam és egyik sem tudta megcsinálni. Sok pénzt elköltöttem a semmire és még mindig ugyanolyan rossz. Először vettem egy bontott kapcsolót és az is hibás volt, de szerencsére a bontóban visszaadták a pénzt. Ezután egy teljesen új eredeti opel kapcsolót vettem , de ez sem működik rendesen. A szerelők csak azt mondják hogy ezt el kell fogadni, gyárilag ilyen és kész. Persze ez nem lehet igaz, gyárilag nem adhatják ki ilyen hibával csak biztos nem értenek hozzá és arra fogják hogy a gyár a hibás.

2022. máj. 30. 10:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
az opel sose kop el
2022. máj. 30. 10:32
 2/12 anonim ***** válasza:

Ez már elkop

Milyen opel egyébként?

2022. máj. 30. 10:35
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Izzó, relé, kontakt hiba
2022. máj. 30. 10:41
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Ez egy kb 2005-2011 környéki Astra? A visszaugrós index kapcsolós? Az nem fog máshogy működni, így lett kitalálva és ne gyere avval, hogy ezt nem csinálhatták meg így, pedig de.
2022. máj. 30. 10:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Autóvillamoshoz vidd.
2022. máj. 30. 10:43
 6/12 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Mi pontosan a hiba?

Abszolút nem működik az index?

2022. máj. 30. 10:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Milyen Astra?

Mi a hiba pontosan?

Van-e hibakód, ha igen mi? (Nem csak gagyi olcsó 2000Ft-os aliexpresses kütyüvel nézve, ami kizárólag a motorvezérlővel kommunikál.)

Kimeneti teszttel működik?

Lehet akár CIM-modul hiba is, ami nem túl ritka bizonyos szériáknál. Izzót, biztosítékot gondolom már néztétek és nem led lett utólag belerakva.

2022. máj. 30. 11:03
 8/12 A kérdező kommentje:
#4 igen, 2005ös az autó. Az idexkapcsoló azonnal visszaáll középhelyzetbe. Már mindent próbáltam, azt is , hogy erősebben kapcsolom, de hiába. Csak azt értem el, hogy vègül eltört a kar, de mindegy is mert nem kár èrte, hibás volt. Csakhogy a bontott meg az új is ugyanúgy viselkedik, azonnal visszaáll középre. Már utálom az egész autót, bánom, hogy megvettem. Sokszor jelzek jobbra-balra mert nem lehet kikapcsolni és hülyének néznek, hogy ez mit indexel itt.
2022. máj. 30. 13:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ennél az Astra generációnál (az Opelnél betűvel jelölik F, G, H, J, K és a most megjelenő L, a tiéd H) így működik az index-kapcsoló, a kar nem marad ott, belül egy mikrokapcsolót működtetsz csak. Nézzél utána, Opel Astra H visszaugró index.

Bemásolom mit ír a kézikönyv: Használat után a kar mindig visszatér

alaphelyzetbe.

Ha a kart túlnyomja az ellenállási

ponton, akkor az irányjelző lámpa

folyamatosan működik. Amikor

a kormánykerék visszafordul, az

irányjelző automatikusan kikapcsol.

Három villogáshoz, pl. sávváltáskor,

nyomja a kart az ellenállási pontig,

majd engedje el.

A kart az ellenállási pontig tolva, majd

ott tartva az irányjelzők hosszabban

villognak.

Az irányjelző kézi kikapcsolásához

enyhén mozdítsa meg a kart.

Nem kell szerelőhöz rohangálni vele, csak meg kell szokni, hogy kicsit más a működése. Ha bemész bármelyik használtautó kereskedésbe és megnézel egy ugyaniyen generációs Astrat vagy B Zafirat, ugyanígy működik az indexe.

2022. máj. 30. 13:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor ennek ilyennek kell lennie. Egyszer vezettem egy 1-es BMW-t, abban is ilyen volt. Ha nem veszi vissza magától az indexet, akkor nem lehet, hogy ugyanabba az irányba kell lenyomni, hogy abbahagyja?
2022. máj. 30. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!