Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a kormány már nem fogja...

Ha a kormány már nem fogja tudni tovább fújni a lufit?

Figyelt kérdés

Akkor mi lesz? Ha megszűnik teljesen az üzemanyag árstop?

Jelenleg a benzin átlagára 692 forint, a dízelé 734 Ft lenne.

Ez nagy általánosságban 45-50 Ft-os km díjat jelentene benzinnél, dízelnél pedig olyan 35-40 Ft-osat, nem városi használatra nézve.

Vagy ez még elfogadható, a mai fizetésekhez? Nekünk havi 1500-1700 km között mozog a futásunk, dízellel is lenne 54 ezer Ft az alja. Ugyanezt, ha valaki valami értelmes benzinessel teszi meg, legyen 6.5-es fogyasztása, közel 70 ezer lenne.

Egyik se kevés pénz, lehetne más helye is de muszáj. Más is így gondolja, és igazából töretlen sikeres lesz mindenféle járműnek? Ugyanúgy tele lesznek az utak?

2022. aug. 4. 10:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha már visszatérne mindena rendes kerékvágásba, és ellenne törölve minden ilyen látszat majomkodás.
2022. aug. 4. 15:25
 22/28 anonim ***** válasza:
#15: Mert a kw alapú adót nem lehet emelni, csak a kg alapút?
2022. aug. 5. 11:55
 23/28 A kérdező kommentje:
#22 Hogyne lehetne, én arra reagáltam, hogy még súlyadónak hívod... egyébként meg, az új költségvetési tervben (a salátatörvényt ha megnézed) szerepel ezeknek az emelése, még nem jött ki a táblázat hozzá, de emelés lesz, ez tuti.
2022. aug. 5. 12:03
 24/28 anonim ***** válasza:
#23: Az lakosság jó 90%-a továbbra is súlyadónak hívja. Komolyan ennyire elfogytak az érvek?
2022. aug. 5. 12:07
 25/28 A kérdező kommentje:

#24 Látszik fideszes vagy... nem a kérdésre válaszolsz, hanem másba kötsz bele, olyan vagy mint Orbán, és még te jössz hátulról hogy nekem fogytak el az érveim.

Te meg nem válaszoltál, hogy az immár több mint 17 éve érvényben lévő térítési összegen miért nem tudtak emelni még? Mi az a nagy indok, ami lehetetlenné teszi? Azóta változott kicsit a világ.

2022. aug. 5. 12:10
 26/28 A kérdező kommentje:

És még annyit, 2005-ben 57 ezer forint volt a minimálbér, most 200 ezer forint. Előtte 3 Ft volt a támogatás, lett azon év júliusában 9 Ft.

A minimálbér azóta 3.5x annyi (és még a garantált bérminimumot nem is néztem), de a 9 Ft hol maradt? Ha azt is felszoroznánk, hogy arányos legyen, akkor 31 Ft-ot kéne kapnánk. Megkapjuk? Nem. A felét, ha jószívű a munkaadód.

2022. aug. 5. 13:19
 27/28 anonim ***** válasza:

#25: Hát ezt meg hogy hoztad ki? Te kötözködsz, mert nem tetszett az eredeti válaszom és szőrszálhasogatsz köznyelvi megnevezéseken.

Egyébként meg minimálbérre ne autózzon az ember. Mindenkinek adott a lehetőség, hogy lényegesen többet keressen, amiből ne okozzon gondot havonta telitankolni az autót.

2022. aug. 5. 14:39
 28/28 anonim ***** válasza:

Az autó amortizációs költségtérítése (9-15Ft/km), hogy kapcsolódik össze a minimálbérrel? Soha nem ahhoz igazították.

Ezen az alapon én is felháborodhatnék, hogy hiába emelik év elején a minimálbért és a GBM-ot, mivel az én fizetésem valamivel ezeken felül van egy fillér emelést nem kapok.

2022. aug. 5. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!