Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a kormány már nem fogja...

Ha a kormány már nem fogja tudni tovább fújni a lufit?

Figyelt kérdés

Akkor mi lesz? Ha megszűnik teljesen az üzemanyag árstop?

Jelenleg a benzin átlagára 692 forint, a dízelé 734 Ft lenne.

Ez nagy általánosságban 45-50 Ft-os km díjat jelentene benzinnél, dízelnél pedig olyan 35-40 Ft-osat, nem városi használatra nézve.

Vagy ez még elfogadható, a mai fizetésekhez? Nekünk havi 1500-1700 km között mozog a futásunk, dízellel is lenne 54 ezer Ft az alja. Ugyanezt, ha valaki valami értelmes benzinessel teszi meg, legyen 6.5-es fogyasztása, közel 70 ezer lenne.

Egyik se kevés pénz, lehetne más helye is de muszáj. Más is így gondolja, és igazából töretlen sikeres lesz mindenféle járműnek? Ugyanúgy tele lesznek az utak?

2022. aug. 4. 10:19
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Akinek muszáj lesz megveszi úgy is. Majd a tizenéveseknek kevesebb pávakörre futja, hát Istenem.
2022. aug. 4. 10:32
 2/28 anonim ***** válasza:
Átlagban havonta egyszer tankolok. Akármennyi is lesz az ára, akkor is fogok ennyit menni vele. Eddig sem passzióból autózgattam, mindig oka van, mikor miért ülök autóba. Max. eddig ha többen utaztunk, nem kértem el a kollégáktól a benzinpénzt, mondván, egyedül is elmentem volna, és akkor is kifizettem volna, ezután legfeljebb elkérem a rájuk eső részt.
2022. aug. 4. 10:42
 3/28 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy egyszerre megszüntetik. Fokozatosan fogják levenni a spikát, hogy ne legyen népfelkelés.

A bejelentéseket is valószínűleg a már bevált hétvégi időpontban, szinte azonnali hatállyal fogják megoldani, hogy minél kevesebben pániktankoljanak.

Egyébként állítólag már csak pár évtized és messze nem az lesz a legnagyobb gondunk, hogy drága az üzemanyag.

2022. aug. 4. 11:33
 4/28 anonim ***** válasza:
Ahogy a többi ezer ilyen kérdésnél is le volt írva. Nem fog jelentősen csökkeni az autók száma az utakon.
2022. aug. 4. 11:47
 5/28 A kérdező kommentje:
#4 Hétszeres gázár, kétszeres áramdíj és utóbbi évekhez képest szintén kétszeres üzemanyag díjak, legalább 1.5-2x-es élelmiszerárak mellett sem lesz változás? Úgy tűnik gazdag a magyar, csak jól leplezi.
2022. aug. 4. 11:57
 6/28 anonim ***** válasza:

#4: Nem, a magyar k/rva csóró. De nem tud mit csinálni, menni kell. A többésg nem tudja letenni értelmesen az autót, bármennyire szeretnék sokan ezt hinni.

De ahogy írtam, a többi ilyen kérdésnél már ezerszer kiveséztük, olvass vissza párat és nem kell újra leírni mindenkinek.

2022. aug. 4. 12:14
 7/28 A kérdező kommentje:

De még egy nyomorult üzemanyagtérítést sem emelnek, nem gondolják újra a jogszabályt, ami immár 17 (ismétlem, tizenhét!!) éve változatlanul 9 Ft alap térítést "engedélyez", és a 15 Ft csak adható, amit nagyon kevés helyen adnak meg.

Nekem a 17 évvel ezelőtt megállapított 9 Ft jár, mert jogszabály korlátozza, a 15 Ft-ról vissza, 60%-os mértékig.

Spar-nál ott pl. megadnak 31 Ft-ot is tudtommal, olvastam egy-két hirdetésüket. De persze, akkor már nyújtja is a markát az állam az adóforintokért. A másikkal meg éppen fojtogat. Hát a kva *** azt.

2022. aug. 4. 12:32
 8/28 anonim ***** válasza:

És ennek mi köze a jogszabályhoz? Menj a SPAR-hoz te is, ha ezen múlik.

Én is a 9Ft-ot kapom, és a belengetett cégautó pont az átsapka eltörlése meg a cégautóadó miatt nem lesz meg januárban szerintem. Van nagyobb gond is annál, hogy 9 vagy 15 Ft, egyik sem fedez semmit.

2022. aug. 4. 12:42
 9/28 A kérdező kommentje:
Hát neked a cégautó a gondod, nekem meg az ingázás költségének redukálása. Nem, nem megyek a Spar-hoz, köszönöm.
2022. aug. 4. 12:49
 10/28 A kérdező kommentje:

Annyi köze van amúgy, hogy ha már minden az egekben, akkor vajon ez a 17 éves 9 Ft miért nincs feltornázva? Ez valahogy lemaradt. Minden nő, adók, árak, jó, kicsit a fizetések is, némi családi támogatás is növekszik.

Csak a bejárás támogatása nem, úgy, hogy ha tömegközlekedéssel járnék is drágább lenne a bérlet térítése a cégnek mint a kocsi amibe kerülne akár magasabb km térítés mellett is.

Azért az gáz.

2022. aug. 4. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!