OMV vagy Shell üzemanyag jóban adalékolt meik fogyaszt kevesebet?
Én általában a Shellnél tankolok, és nagyon meg vagyok elégedve vele
Prémium benzin, 98-as : )
Üdv, egy 4 éves Honda büszke hajtója :)
2: De de, van köze, legalábbis az én autómnál.
Korábban a 95-ös benzinnel lustább volt az autó és több volt a fogyasztás, viszont pld. az OMV vagy más prémium benzinnel jobb a fogyasztás, dinamikusabb a vezetés.
Pont ahogy a 2-es mondja. Eleve egy jobb hatásfokkal égő benzinnel erősebb az autó, és később kell visszakapcsolni, innetől már ott is vagy, hogy kevesebbet fogyaszt az autód.
Tudtommal az OMV az az egyedüli aki az osztrákoktól hozza a az üzemanyagot, míg a Shell meg a Mol-tól veszi
5: Nem nekem akartad irni? :D
A 3-as tag vagyok. :P
Shell nem is árul 98-as benzint, azt Auchan kútnál kapni.
Egyébként nincs semmi különbség, hogy 95 vagy 98 vagy 100as benzin között, normál autónál.
Az emelt oktànszàmú benzin, jobban bírja az összenyomást, később kezdődik a kopogásos égés, tehát az benzin-levegő keverék öngyúladása.
Vannak olyan autók, ahol előírás az emelt oktánszám, pl 98.
Az kitudja használni, az benzin jobb tulajdonsàgát.
De, hagyományos egyszerű autó motorja, pont ugyanúgy nyomja össze a 98-as benzint is, mint a 95-öt. Nincs nagyobb robbanás.
Az egyedüli jobb tulajdonsága az emelt oktánszámú benzinnek, az etanol kisebb aránya.
A 100as benzint tankolók, placebo hatást éreznek csak.
Többet fizettek a kúton, így érezni akarják a különbséget és érzik is. Semmi más nem történik.
8-as vglény de igen! Ahol én élek, ott árul.
Hogy hívnál mostohaapádnak ma estétől!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!