Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 megszakító mitől...

Simson S51 megszakító mitől szikrázhat?

Figyelt kérdés
Szétszedtem a motort, lefestettem, a blokkhoz nem nyúltam, összeraktam, és nagyon szikrázik a megszakító, nehezen indul, alapjáratot nem tartja rendesen, gázadásra dadog nem pörög fel rendesen! Ki van vezetve a kondenzátor, előtte is ki volt. Kondenzátort cseréltem, megszakítót is hátha már beégett az előző 0,4 mm-re beállítottam, gyújtás 1,8 mm, ehhez nem is nyúltam, trafó jól van bekötve, gyújtáskapcsolót már 3-szor kivettem és újra rádugtam a vezetékeket kapcsolási rajz alapján hogy biztos jó-e. Test kábeleknél lecsiszoltam a festéket, fogalmam sincs mi lehet még a baja valakinek van valami ötlete? Arra gondolok hogy valami letestel, de már mindent megnéztem, ami eszembe jutott, hetek óta szenvedek vele.

2022. júl. 31. 09:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet gyertyakábel-hiba, és ki is tudja nyírni a hibás gyertyakábel a trafót is.

Túlmelegszik, majd áthúz belül a tekercsek között.

Ráadásul az sem mindegy, milyen gyertyakábelt veszel, vannak ezek a dizájnos szilikonba öntött grafitporos, ultranagy ellenállású kábelek, borzalom.

Autóhoz vettem, a hiba megszűnt, viszont nagyon gyenge szikrát ad.

2022. júl. 31. 09:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha kondit meg megszakítót is cseréltél egyszerre, akkor màr semmi baja nem lehet, főleg úgy, hogy ki van vezetve.

Én még azért ellenőrizném a kábelek állapotát a kivezetett kondenzátornál. Nekem mindig megoldotta a páros csere a szikràzást.

2022. júl. 31. 10:20
 3/3 anonim ***** válasza:

nekem is volt ilyen szitum..a kivezetett madzagon cserélgettem a kondikat, mire jó lett. már nem emlékszem az értékre, de talán 0,8 mF..(vagy nem)

A kondikat egy elektronikai boltban vettem, a gyári értékhez közeli értékűeket( + - )

Javaslom, egy zseblámpa elemmel, vagy aksival és egy kis izzóval ellenőrizd a kivezetett gyújtásvezeték folyamatosságát...lehet, hogy szakadt.

2022. júl. 31. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!