Simson S51 megszakító mitől szikrázhat?
Lehet gyertyakábel-hiba, és ki is tudja nyírni a hibás gyertyakábel a trafót is.
Túlmelegszik, majd áthúz belül a tekercsek között.
Ráadásul az sem mindegy, milyen gyertyakábelt veszel, vannak ezek a dizájnos szilikonba öntött grafitporos, ultranagy ellenállású kábelek, borzalom.
Autóhoz vettem, a hiba megszűnt, viszont nagyon gyenge szikrát ad.
Ha kondit meg megszakítót is cseréltél egyszerre, akkor màr semmi baja nem lehet, főleg úgy, hogy ki van vezetve.
Én még azért ellenőrizném a kábelek állapotát a kivezetett kondenzátornál. Nekem mindig megoldotta a páros csere a szikràzást.
nekem is volt ilyen szitum..a kivezetett madzagon cserélgettem a kondikat, mire jó lett. már nem emlékszem az értékre, de talán 0,8 mF..(vagy nem)
A kondikat egy elektronikai boltban vettem, a gyári értékhez közeli értékűeket( + - )
Javaslom, egy zseblámpa elemmel, vagy aksival és egy kis izzóval ellenőrizd a kivezetett gyújtásvezeték folyamatosságát...lehet, hogy szakadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!