Ha lent fog a kuplung (kb a pedálút felétől), és viszonylag rövid szakaszon, az mit jelent?
Figyelt kérdés
Csak állítani kell rajta? Vagy kopott?
Ne kövezzetek meg, nőből vagyok. Ma mentem a testvérem autójával, és nekem nagyon furcsa volt az enyémhez képest.
2022. júl. 26. 15:12
11/13 anonim válasza:
Talán van erre szabvány, hogy a kuplung útjának 67%-ánál xx nm nyomtékot kell átvinnie a kuplungnak? Ugyan már... Ahány gyártmány, annyiféle fizikailag különböző kivitelezés, egész addig, hogy a pedálok távolsága is lehet más és kuplung helyett párszor beletiporsz a fékbe is :)
12/13 anonim válasza:
Hát, ősrégi francia Peugeot 106-ot vezettem egyszer, aminek nagyon fent volt a fogáspontja, kopott volt a kuplung, az már bontóba való autó volt (reggeli beindításhoz imádkozni kellett). Amúgy mindegyik máshol fog, rá kell érezni, meg kell szokni. Motornál ugye kézzel kezeled, finomabb és kontrolláltabb a mozgás, ahány motort vezettem jogsizás közben meg ilyen-olyan tréningeken, mindegyiknél máshol volt a fogáspont. Meg kell szokni, úgyis hallja-érzi az ember, hol fog. Gondolom nem sok különböző autót vezettél életedben, azért volt szokatlan. Ha rendszeresen vezetsz valamit, se perc alatt ráérzel.
13/13 anonim válasza:
Jobb esetben lehet állítani. De én személy szerint azt szeretem ha lent fog. Már szinte 3-4 cm-re a padlótól. Számomra sokkal egyszerűbb ott megtartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!