Diesel vagy a Benzines autót a nehezebb vezetni?

Arról, hogy béna vagy, nem az autó tehet.
Annyira számottevő különbség nincs. Csak éppen annyi, hogy te elszerencsétlenkedsz rajta. Gyakorolj inkább.

Egy tipp: inkább indulj el lassabban, de tartsd a kuplungon a lábad (a fogásponton) és csak lassan engedd fel.
Ja és közben adj egy kis gázt neki, úgy nehezebben fulladsz le :D

Nem nehezebb egyik sem.
Hozzá kell szokni az adott autóhoz és ennyi.
Az hogy, mennyire könnyű lefullasztani egy autót, az nem attól függ, hogy diesel vagy benzin üzemű.

Mikor tanultam vezettem benzines és dízeles autót is. Egyikkel se volt nehéz az elindulás.
Itt inkább te nem érzed az autót. Próbálj más cipő(k)ben vezetni és gyakorolj. Nekem a vezetés vékony talpú cipőben nem ment annyira, de téli és túrabakancsban mintha gyerekjáték lenne. Persze ez én vagyok. Más magassarkúban is tök jól elvezet, valaki meg csak vékonytalpú cipővel tud.
Ha érzed, hogy lefulladsz nyomd vissza fogáspontig a kuplungot és picit több gázt adj.

Valószínűleg nem érzed az egészet, nem is igazán érted mi történik csak a dízel a többlet nyomaték segítségével megoldotta helyetted a gondokat, a benzines meg pont annyival nyomatékszegényebb (alacsony fordulaton), hogy már lefullasztod.
Kis gáz, hogy elhagyd az alapjáratot, kuplung fel és a fogáspontnál megtartod, adhatod a gázt közben kuplung teljesen felenged.

Egy benzines általában olyan 800-1000 fordulat között van alapjáraton, tehát ha ez alá esik a fordulat akkor kezd majd el lefulladozni.
Az is egy jó támpont ha induláskor nézed a fordulatot és a gázpedállal mindig e felett az érték felett próbálod tartani

Amikor a kuplungot engeded fel, a sarkad legyen a padlón. Ne azt mozdítsd, hanem bokából hajlítsd a lábfejed és a talpad csússzon a kuplungon. Így sokkal könnyebb a kuplungot adagolni.
És benzinesnél: amikor kuplung fel, akkor gáz le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!