Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lejárt jogosítvánnyal ha...

Lejárt jogosítvánnyal ha igazoltat a rendőr mire számíthat az ember?

Figyelt kérdés

Lejárt a jogsim még a Covid idején, és azon vagyok, hogy meghosszabbítsam, jövő hét végére már meglesz.

Elmennék vele nagybevásárlásra holnap ide a közeli Aldiba, ami 5 perc kocsival, de félek.

2022. júl. 22. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Miért,eddig nem féltél?
2022. júl. 22. 16:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Amióta lejárt a türelmi idő, nem vezettem.
2022. júl. 22. 16:41
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Ha normalisan vezetsz becsatolod az ovet nem tudnak indokot talalni hogy megallitsanak

Teny hogy akkor kovetunk el a legtobb hibat ha nagyon tokeletessegre torekszunk

De ha eddig még nem állítottak meg nem hiszem hogy ezen a távon megfognak

De ha nagyon félsz miért nem mész bicajjal pl

2022. júl. 22. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Lejárt jogosítvány ugyanolyan, mintha egyáltalán nem is lenne. Engedély nélküli vezetés, az új (tavalyi) rendelet szerint akár 3 év börtönnel büntethető. Persze ez a legsúlyosabb eset és azok számára osztanak ki csak ilyet, akiknek eltiltás miatt nincsen jogosítványa, azaz te nem kapnál ilyet, de papíron az is benne van a pakliban. Ellened valószínűleg indítanának egy szabálysértési eljárást, aminek a végkimenetele pénzbüntetés és a jogosítvány bevonása lenne. A büntetés kifizetése, a kiszabott idő eltelte és az utánképzés elvégzése után kaphatnád visssza (minimum fél év).
2022. júl. 22. 16:49
 5/10 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom te milyen környéken laksz de megyeszékhelyen eddig a 6 év alatt egyszer sem állítottak meg. Rendőrt is évente egyszer látok a városban.

De 25-50 ezerre számíthatsz lejárt jogsival. Ha nem rég járt le akkor be lehet játszani, hogy jajj ki is ment a fejemből van mikor bejön. Ha már 1-2 éve lejárt akkor felejtős.

2022. júl. 22. 16:49
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
Engem kb 18 éve igazotattak utoljára, pedig majdnem minden nap vezetek, szóval elég kicsi rá az esély, hogy megállítanak, hacsak nincs valamilyen kihírdetett razzia.
2022. júl. 22. 17:06
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem minimális az esély, hogy megállítson a rendőr. Engem 2 év alatt megyeszékhelyen még egyszer sem állítottak le, de pl. édesanyámat, akinek kb. 30 éve van jogosítványa, és sokat is szokott vezetni, őt is eddig csak kétszer állították meg a 30 év alatt. De ha ennyire félsz, akkor menj el gyalog a boltba, és csak a szükséges dolgokat vedd meg, hogy haza is tudd cipelni. Aztán pedig majd jövőhét végén elmész nagybevásárlásra.
2022. júl. 22. 17:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudsz valakit megkérni, hogy vezessen helyetted?
2022. júl. 23. 10:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Senkit nem igazoltattak az elmúlt húsz évben, de pl. pont pár hónapja alig használt mellékúton mindenkit megállítottak, igazoltattak, szondáztattak a rendőrök Budapest 10. kerületében. Én nem kockáztatnám meg, sőt, bár még le sem járt a jogsim, mivel fene tudta, mikor lesz vége a veszélyhelyzetnek, mikortól számít a 60 nap, jó előre megújítottam a jogsim. Ha nincs érvényes jogsid, ne vezess. Kicsi az esélye, hogy megszívod, de nem éri meg sem a stressz, sem a kockázat.
2022. júl. 27. 17:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Változó. Engem 1 hetes jogsival állítottak meg. =D
2022. júl. 27. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!