Üzemképesen ,Turbó problémával vittem a kocsit az autószerelőhöz,a szerelőnél motorcserés lett. Kit terhelnek a költségek?
Van egy majd 20 éves TDI autóm azt vettem észre hogy nem működik a turbó.Eredeti turbó van rajta. A szerelőm,azt mondta "bekormolódott".Másnap telefonál,kiprobálta az autót(valószínűleg valamit állított a turbón),megjárata
,hengerfejes lett,valószínüleg a turbó miatt,ezért motorcserét javasol.
Kérdésem az hogy ilyenkor a javítás költségei kit terhelnek?Jogosan mondthatom e neki hogy vállalja át a költségeket részben vagy egészben,mivel én nem motorcsere problémával vittem az autóm hozzá.
Hozzáteszem hogy tíz éve hozzá hordom az autót.Ettől függetlenül jó szakembernek tartom.
Válaszotokat előre is köszönöm.
"valószínűleg valamit állított a turbón" Szóval akkor az sem biztos, hogy hozzányúlt egyáltalán, és annyi hogy ment vele egy próbakört " közben " hengerfejes lett... Ez nagyon gyenge lábakon áll, kezdve ott, hogy akkor az se biztos hogy hozzányúlt, az meg hogy ment vele pár km-t próba miatt, az már édes mindegy, nem ott lett hengerfejes az autó, ez nem pár km alatt jön létre...
Szóval reálisan odavittél egy 20 éves turbó és hengerfejhibás autót a szerelő meg csak jelezte, hogy nem csak a turbó a gond.
Szóval neki aztán nem sok köze van a költségekhez, ahogy ahhoz se hogy kicserélteted a motort vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!