Üzemképesen ,Turbó problémával vittem a kocsit az autószerelőhöz,a szerelőnél motorcserés lett. Kit terhelnek a költségek?
Van egy majd 20 éves TDI autóm azt vettem észre hogy nem működik a turbó.Eredeti turbó van rajta. A szerelőm,azt mondta "bekormolódott".Másnap telefonál,kiprobálta az autót(valószínűleg valamit állított a turbón),megjárata
,hengerfejes lett,valószínüleg a turbó miatt,ezért motorcserét javasol.
Kérdésem az hogy ilyenkor a javítás költségei kit terhelnek?Jogosan mondthatom e neki hogy vállalja át a költségeket részben vagy egészben,mivel én nem motorcsere problémával vittem az autóm hozzá.
Hozzáteszem hogy tíz éve hozzá hordom az autót.Ettől függetlenül jó szakembernek tartom.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ezt a cigánykodást amit leművelsz...
"hengerfejes lett,valószínüleg a turbó miatt"
Ezt megmagyaráznád, hogy függ össze? Örülj amúgy hogy a 20 éves TDI-d még egyáltalán működött.
Turbó hiba miatt nem lesz hengerfejes az autó.
Hengerfej probléma miatt nem kell motort cserélni.
Vagy csúnyán le akarnak húzni, vagy te nem tudod hogy mi is a baja az autónak.
Tudnád részletezni a problémákat?
Vagy legalább a szerelőt kérd meg, hogy pontosítsa a magyarázatokat.
"Kit terhelnek a költségek?"
Téged.
Hacsak nem tudod bizonyítani, hogy az autó nem-rendeltetésszerű használat vagy szakszerűtlen szerelés miatt ment tönkre. Látszólag hibátlanul vitted oda, de valószínűleg már a meghibásodás határán volt. A Te óvatos kezelésed mellett még nem romlott el, de egy erőteljesebb próba során (ami még belefér a normál használatba), elromlott. De még az is lehet, hogy korábban is hengerfelyes volt, csak nem vetted észre.
Legfeljebb a szerelő engedhet a munkadíjból, ha jófej akar lenni.
Egyébként a szerelő miből gondolja, hogy nem elég egy síkolás és hengerfejtömítés csere? Már megbontotta a motort, anélkül, hogy erről megkérdezett volna?
Téged terhelnek a költségek.
Szép is lenne, ha te mondanád meg, hogy mi a baja és csak azt fizetnéd 😁 akkor nem is kéne szerelő, nem is kéne átnézni. Te úgyis tudsz mindent.
Ha 10 éve odajársz, akkor nem hiszem, hogy át akarnának verni.
Nehéz ügy, de kishazánkban a szerelők 95%-a egy utolsó szarházi.
Értsd, úgy ver át, hogy nem is furdalja a lelkiismeret.
Illetve lusta, csak cserél hozzá nem értés miatt, stb..
Főleg hogy egy 20 éves VW dízel a legritkább esetben lett hengerfejes.
Hozd el tőle az autót, csak kamuzik.
Én megnézném, ha tudnám, merre az autó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!