A Balatonon az idén ismét megjelentek a vitorla nélküli motorral hajtott jachtok,kishajók.Nem úgy van,hogy motoros hajtású járművekkel a Balatonon tilos közlekedni?
Figyelt kérdés
Már évtizedek óta csak vitorláshajókkal volt megengedett.#Motoros yachtok a Balatonon
2022. júl. 18. 15:13
1/4 anonim válasza:
Gondolom villanymotor hajtja őket. Ha meg benzines akkor M. Lőrinc enyves mancsa lehet a dologban ;)
2/4 anonim válasza:
Egyfelől, amiket látsz azok elektromos hajtásúak. Másfelől, a vicc az egészben az, hogy a vitorlásokon amúgy van motoros hajtás is (kötelezően), amit elvileg csak kikötőből ki és oda beálláshoz lehetne használni, de miután a balatoni szél általában elég gyenge, és az sem folyamatos, 10ből 9 hajó azt csinálja hogy ugyan felhúzott vitorlával, de motorral közlekedik (mert a széllel nem jutna sehova). Úgyhogy nagyjából a jelenlegi formájában nettó baromság az egész szabályozás, pláne ha még tudnád azt is hogy amúgy a vizimentők meg a rendfenntartók ugyanúgy motorcsónakkal járják a Balcsit a mai napig, nekik nem kellett elektromosra cserélni.
3/4 anonim válasza:
@2, pontosan ezt akartam leírni én is - szabály van, de ahány embert ismerek és vitorlázik Balcsin, mind bevallotta hogy szokott azért motorozni is. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Amiket én mondok,ezek motoros yachtok,alapból vitorla nélkül készültek,némelyiknek vászonnapvédő is van a tetőn kifeszitve,kabinosak.
Köze nincs a vitorlázáshoz.Valószinüleg jogszabálymódosítás történhetett,vagy elektromos hajtásúak,az lehet,de nincs vitorlázat.
Ez lesz akkor majd a trendi,mert tavaly még egyet sem láttam ilyet,csak az Adrián voltak eddig.
2022. júl. 18. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!