Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan város, ahol használn...

Van olyan város, ahol használnak még Trabantot, Wartburgot?

Figyelt kérdés
Ti szoktatok még látni ilyet napi használatban? Ha igen, melyik város?

2022. júl. 7. 18:33
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Kollégámnak van egy igazi kétütemű trabija. Néha szoktam látni vele. Kétütemű Wartburgot pedig kb 2 hónapja láttam egyet az úton.
2022. júl. 7. 18:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem kimondottan településfüggő dolog. Trabantot, Wartburgot nem tudom mikor láttam utoljára, de 40-45 éves Ladákat pl. simán lehet még látni.
2022. júl. 7. 18:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten és az agglomerációjában is lehet néha Trabantot látni, sőt. Wartburg az már tényleg ritkaság számba megy.
2022. júl. 7. 18:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem városfüggő...vidéken sok faluban mindenes

kocsinak használják őket...ráadásul van érvényes műszakijuk is. Zömmel kombi típusok, vonóhoroggal, utánfutóval. A kisgazdaságok jó hasznát veszik.

2022. júl. 7. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:

"használják őket...ráadásul van érvényes műszakijuk is."

Még szép! Az csúnya lenne, ha műszaki nélkül furikáznának velük. Felénk, szintén vidék, de nem falu, ami megmaradt belőlük egyre inkább szépen rendben tartott hobbiautók. Ma már melósautónak sem ilyeneket vesznek.

2022. júl. 8. 08:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Cegléden van egy nyugdíjjas református lelkész ő pár éve még hazsnálta a zöld wartburgot. kb 3 éve nem voltam ott tehát nem tudo, hogy él-e még.
2022. júl. 8. 08:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Trabiból van bőven, már szinte kultusztárgynak számít, viszont emiatt egyre kevesebb az amit csak úgy használ még a mindennapokban Pista bácsi újkora óta, inkább olyanokat látni már többet amit felújítottak, hobbinak tartanak.

A Wartburg nincs olyan státuszban mint a Trabi, nem igazán népszerű, kevesebbet is látni belőle.

Mindenesetre ha elmész vidékre, látni azért még néhány megmaradt eredeti állapotú példányt, de szerintem már nem sokáig. Alapvetően egyszerű szerkezetek, de már olyan korban vannak hogy fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy tényleg szép állapotban életben tarts egyet.

2022. júl. 8. 09:22
 8/8 veterán vas ***** válasza:

Természetesen van olyan város, és van olyan falu is.

Ugyan mi köze lenne a település nagyságának ahhoz, hogy egy -vagy több- lakója, egykori NDK-s kétüteműt birtokoljon és használjon?

2022. júl. 9. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!