Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek?

Milyen autót vegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudok dönteni, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Érdemes újat, vagy jobban megéri egy használt? Városi napi használatra kellene, és évente kb. 5-10 alkalommal autópályán, 3-400 km egy út. Nem akarok nagy autót, de túl kicsit se. Olcsót se, meg drágát se. Ami tetszene: ford fiesta, fokusz, opel valami, toyota yaris vagy eggyel nagyobb. Vagy mãs. Daewo meg dacia kategoria nem, és a kia, suzuki sem annyira szimpi. Egyedül tartanám fent, egy fizetésből, ez is számít. 8 millióm van, de nem feltétlenül kell mindet egy autóra költeni. Min. 15 évig szeretném megtartani.

Segítsetek, érdekel, Te mit vennél? minden véleményt ötletet meghallgatok.

2022. júl. 7. 16:21
 1/10 anonim válasza:
54%

Kia ceed 1.6 benzin 4 5 millióért már nagyon frisset kapsz 2017+ és nagyon jók.

Nekünk 2012 és van és semmi baja 350.000km csak alap szerviz kellet eddig

2022. júl. 7. 16:30
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Én Yarist vagy Ignist vennék.
2022. júl. 7. 16:31
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

"Egyedül tartanám fent, egy fizetésből, ez is számít. 8 millióm van, de nem feltétlenül kell mindet egy autóra költeni."

Talán a Totalcaron olvastam, hogy mindenki olyan autót vegyen, ami az összvagyonának a 10%-a. Miért? Mert azt fenn tudja majd tartani. Használt autónál meg pláne rizikós, hogy előbb-utóbb valami baja lesz neki. Egy fizetésből én nem vennék vadi új autót, erre kár lenne a 8 milliót "elégetni".

Ha min. 15 évig szeretnéd megtartani, akkor - szerintem - 10 év körüli autót vegyél és az általad leírtak alapján benzinest. Nézd meg jól a kasznit mindenhol, hogy ne rohadjon, főleg az alvázat. Külföldről behozott autóknál az Olaszországból származók jó vételek lehetnek, főleg a délebbi régiókból jövők. Carvertical helyett az ügyfélkapun ellenőrizd le az autó rendszámát, hogy hány tulajdonosa volt, stb. Gyakori városi használatnál az olajat sűrűbben cseréld, mint 10.000 km és figyelj az olajfogyasztásra.

Motorból szerintem 1.4 az a méret, amit érdemes lehet megvenni.

Használt Yarisoknál az 1.33-as motorról olvastam kevésbé jókat is. A tulajdonosok hajlamosak nem figyelni az olajfogyasztásra, gyakran nem is belevaló olajjal töltik fel, vagy kimarad az olajcsereperiódus, esetleg elhiszik a gyártónak, hogy városi használat mellett a 30.000 km/2 éves csereperiódus megfelelő....

Az Opel Astrák között is vannak jók, G és H Astrák közül sok szaladgál még mindig az utakon, ráadásul gazdaságos őket karbantartani. 1.4-es és 1.6-os benzines motorral is lehet őket kapni.

Hondák közül a Jazz se egy rossz autó, ha nem rohad a kasznija, sajnos ezeknél gyakori az ilyen probléma, de amúgy a Jazz egy elég jó autó. A Honda motorokról pedig szerintem túl sok rosszat nem lehet hallani, a napokban láttam egy gépműhelyes videót, ahol az egyik szerelő Honda Civicet venne leginkább, mert azoknak a motorjával ritkán van probléma.

Suzukit írtad, hogy nem tetszenek. Nos, az újabb Swiftek elég jók, motorikusan úgy tudom, hogy elég tartósak, illetve a régebbi Swiftekhez képest ezeknek már a töréstesztjük is sokkal jobb.

Amit 1. írt, az sem egy rossz választás pedig, a koreai autók is jók. Kia Ceed, Hyundai I30, I20, úgy tudom ezeknek is csak a rozsda az, amire figyelni kell.

2022. júl. 7. 17:01
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ufó civic.
2022. júl. 7. 19:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Fiat Tipo.
2022. júl. 7. 19:24
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Kedves 3-as, neked külön köszönöm, nagyon hasznos dolgokat írtál, megfontolom a tanácsaidat.

Egy dologban értettük félre egymást, mégpedig abban, hogy a 8 millió, amit írtam, az pontosabban úgy hangzik, hogy max. 8 millióm van amit autóra tudok szánni. (Szerencsére van még pénzem, munkãm, bevételem, eszemben sincs lenullázni a számlámat egy autó miatt 🙂 ) De amúgy igazad van ebben is, számítani kell a plusz kiadásokra.

2022. júl. 9. 10:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Ja, és most, hogy beléptem erre az oldalra, feljött egy reklám az oldal tetején: “válaszd a hozzád illő hibridet, Suzuki Vitara”

Hát köszi, nem vagyok még elég bizonytalan 😀😀😀

2022. júl. 9. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Még egy tippem lenne. Ha autókereskedésben gondolkozol, hogy onnan hozol el autót, akkor nézd meg a Google értékelését az adott cégnek. Ugye hahun kiírja mindig alul az autó profilján, hogy melyik cég árulja. Csak rá kell keresni Google-n, és kidobja hozzá az értékeléseket. Némelyiknek elképesztő a pontozása, 2,5-3 se ritka, az ilyenek valószínűleg sorba vágják át a vásárlókat.

Ha 8 milliód van csak autóra, nos... Akkor szerintem akár hibridet is vehetnél. Toyota Priusokról nagyon sok jót lehet olvasni, még a régebbiekből is sok szaladgál az utakon. Ha jól emlékszem, ezekből inkább az 1.8-as motor az, amit megéri megvenni. Ezeknek a vegyes fogyasztása olyan 4-5 liter körül van.

Nyilván ha csak néha mégy ki autópályára, ahogy írtad is, akkor a plug-in hibrid se lenne egy rossz megoldás, mert városban csak a villanymotor dolgozik. De tisztán elektromos hajtást én még biztos nem vennék. Hadd fejlődjön még egy kicsit ez a technológia.

[link]

2022. júl. 9. 10:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekünk a céges autónk Suzuki Vitara hibrid. Hát... A váltója borzalmas, valamikor megyek városban és nem tudom harmadikba betenni. A motor nem rossz, de néha hiányzik belőle a nyomaték. Az extrák szerintem jók nagyon, bár én a fedélzeti számítógépet mindig kikapcsolom (!). Egyszerűen zavar a fénye, illetve elvonja a figyelmemet a közlekedésről. Ezt leszámítva egy szép és jól felszerelt autó.

A fogyasztása nálam 4.8, ami szerintem elég jó a kaszni méretéhez képest. Nem szoktam alacsony fordulatszámon kínozni, de figyelek arra, hogy sokszor inkább motorfékkel lassítsak ott, ahol még azzal meg tudok állni.

2022. júl. 9. 10:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ha esetleg valamikor hibridet veszek, az csak Toyota lesz 😊

2022. júl. 10. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!