A bonus-malus fokozatokhoz tartozó szorzók hogy működnek?
A0-ból ha B1-be lépek, akkor lesz 0,97 a szorzó. De mihez képest? A jelenleg fizetett A0-s díjhoz? Majd ha átlépek B2-be, akkor a B1 lesz szorozva vagy az eredeti A0?
5-6 év balesetmentes vezetés után már elég szépen le lehet faragni a kötelezőt. Legalábbis ha mindig az előző évihez képest nézik a szorzót.
Nem ilyen egyszerű a dolog. A díjszabás nem úgy van, hogy van egy fix alapdíj, ami éveken át annyi és csak a bónusz szorzóval szorozgatják!
Egyébként a legtöbb biztosítónak fent van neten a teljes részletes díjszabási táblázata. Még a bónusz szorzószámai sem fixek. Frissítéskor úgy variáljak, akár évente többször is, ahogy akarják.
Nekem pl 10 éve ugyanaz az autóm van. A személyi adataimban sem történt változás. Ugyanott lakok most is, mint 10 éve. Káreseményem még soha nem volt. A00-ban kevesebbet fizettem, mint most B10-ben, mert közben az alap díjakat is emelték. Volt olyan, hogy következő évre emelkedett a bónuszom, mégis többet kellett fizetnem. Sőt, ez volt a gyakoribb eset. Nagy ritkán fordult elő, hogy a bónusz növekedéséven egy-két ezer forintot elengedtek volna.
"A0-ból ha B1-be lépek, akkor lesz 0,97 a szorzó. De mihez képest? A jelenleg fizetett A0-s díjhoz?"
Minden szorzó az éppen aktuális alapdíjat változtatja, nem az előző év díját. Eleve nem is csak évente módosulnak a díjtáblák, hanem gyakrabban.
Ez az igazi szemétség én is B5-be lépek, és ahogy megyek előrébb egyre drágább a biztosítás, holott olcsóbbnak kellene lennie. Ez megint a jó magyar cigány mentalitásra vezethető vissza.
Fizessél csak majd leverjük rajtad. Egy 17 éves autóra, ami nincs 100LE igenis felháborítónak tartom a közel 34 ezres kötelező biztosítást.
"Egy 17 éves autóra, ami nincs 100LE igenis felháborítónak tartom a közel 34 ezres kötelező biztosítást."
Szintén 2005-ös autó, 101Le, B10-es bónusz, vidéki lakhely, 22 éve van jogosítványom, 39 éves vagyok. Tavaly fizettem 30-at. Idén 35 körüli összegre számítok. És örülök, ha csak ennyit fognak emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!