Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen lakkot használjak...

Milyen lakkot használjak festés után?

Figyelt kérdés
Nem vagyok karosszéria lakatos! Műszakira készülődik a 27 éves kis F-es Astrám (fehér színű). Volt kasznisnál aki kicserélte a küszöböket, és maradt még egy kis festék amit oda adott, ha valahol esetleg javítani kellene akkor legyen. Kellett is a motorháztetőn, tanksapka alatt, és egy kicsit gyenge lett a festés a küszöböknél. Szépen körbe ragasztottam, hogy máshova ne menjen a festék, és letakarítottam, majd ráfújtam azokra a helyekre ahol kellett. Szép lett, nem üt el sehol a festék, tehát olyan lett amilyenre szerettem volna(nincsenek nagy elvárásaim egy 27 éves melóba járós autón). Viszont észre vettem, hogy az esőcseppek megállnak rajta. Ezt lehet valahogy orvosolni? gondolom használnak a kasznisok valamilyen színtelen lakkot nem? Előre is köszönöm!
2022. júl. 5. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Mennyiért kasznizták?

Nekem is kellene vinnem.

2022. júl. 6. 06:56
 2/7 anonim ***** válasza:

A kasznisok nem használnak lakkot, sőt, festeni sem szoktak max alapozóval. A festés/lakkozás a fényező dolga. Ettől függetlenül vehetsz rá valamilyen autólakkot, de a sima fehéret nem szokták lakkozni. Ráadásul a lakkozást közvetlenül a fényezés után szokták csinálni.

Miért baj az, hogy megállnak rajta a vízcseppek?

2022. júl. 6. 07:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Viaszos sampin kell és nemállmeg a víz!
2022. júl. 6. 07:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Az esőcseppek lepergetéséhez nem lakk, hanem wax kell.

Ha nincs rajta lakk, akkor nem fényes, hanem matt a felület és a festék sem lesz tartós, kopni kezd. A lakk védi valamennyire. 2K lakkot használj mindenképp! Az olcsó 1 komponensűek amikor felfújod szép eredményt adnak, de idővel meg fog repedezni és csúnya lesz.

2022. júl. 6. 07:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, ha nincs a festék alatt a megfelelő alapozás, akkor semmit nem ér.
2022. júl. 6. 10:08
 6/7 krwkco ***** válasza:

"Viszont észre vettem, hogy az esőcseppek megállnak rajta."

Gondolom azt érted ez alatt, hogy a víz összefut cseppekbe. A régi festéken viszont összefüggő, csillogó vízréteg van, ami hamarabb megszárad.

Ez azért van, mert a régi festék már kiszáradt, elöregedett és eltünt belőle minden víztaszító adalék. Ha vársz egy-két évet, vagy megmosod valami agressziv zsíroldóval (pl. adalék nélküli mosogatószer), akkor az új festék is ilyen lesz.

De a kiszáradt festék sokkal védtelenebb. Pl. a madárkaka könnyedén megmarja.

A másik lehetőség, hogy viaszos sampont használsz vagy mosás után leviaszolod, levéded az egész kasztnit. Akkor mindenütt összeáll majd a víz cseppekbe.

2022. júl. 6. 15:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen mindenkinek! Szerintem marad így:D
2022. júl. 6. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!