Majdnem sulyos balesetet okoztam. Nem akarok autoba ulni egy ideig. Mit tegyek?
Na és akkor nézzük. Nagyon sietsz: 1 majdnem balesetet okozol, ezzel igen csak megkeserithetted volna saját és más életét.....
2 elhajtasz, majd késöbb megállsz...
A nagy sietséggel, késöbb értél oda, mintha nyugodtan vezettél volna...
Igazabol ezt kellene felfogni mindenkinek...
Ülj vissza és tanulj a hibádból.
Szerencsére most megúsztad.
Ez nem lett volna súlyos baleset. Lehetett volna jelentős anyagi kár, de súlyos sérülés valószínűleg nem. A melegben az emberek követnek el hibákat, de többnyire van annyi tartalék a rendszerben, hogy ha a másik nem hibázik, akkor nincs ütközés. Ezt csak azért írom, hogy helyén kezeljük a dolgokat. Viszont helyes, hogy komolyan veszed ezt az incidenst.
Az első, amit át kell gondolnod, hogy hasonló helyzetben nem szabad a menekülési ösztönnek engedni, hanem az első veszélytelen helyen félre kell állni.
A második, az hogy hol hibáztál ebben a szituációban (ezt már tudod is) és mit kell tenned a jövőben. Ha ezt megteszed, biztonságosabbá válik a közlekedésed.
Emellett dönthetsz úgy, hogy hagyod kicsit üllepedni a dolgokat és egy kis szünetet tartasz. De ez nem feltétlenül szükséges, ha levonod a tanulságot és nem érzel szorongást vezetés közben.
"Ti mit tennetek a helyemben?"
Én az utolsó mondatomban leírtakat. A magamnak állított új szabályokat szigorúan betartva.
Ez nettó hlidiotasag amit csinaltál. Ha sietsz, ha nem akkor sem hagyatkozunk feltevesekre.
Ha most belatod, hogy ordas nagy balf.sz voltal, es örökre bevesed magadnak, hogy semmit nem bízunk (főleg nem tudatosan) a veletlenre, akkor folytasd a vezetést, lapozz. De tudjad, hogy ez nem a mindenkivel megeshet kategória, hanem butasag volt. A melodrama szívveressel, meg önsajnalattal mar a sajat szívügyed.
Én meg nem értettem, miért van benne a kresz tananyagban néha a válaszlehetőségek között hogy "Ha tegnap sem jött senki, akkor nem muszály megállni" vagy valami ilyesmi.
Nah mindegy, inkább állj meg "feleslegesen" többször is, minthogy akkor ne áll meg, amikor kéne.
közúton nincs olyan, hogy "sietsz"
a mentő, rendőr, tűzoltó siethet, de az is csak ésszel
neked krwára nincs olyan dolgod, ami miatt "sietned" kell
amúgy vezess tovább, csak ne legyél agyhalott, mert kiszedlek és megszekszuállak a motorháztetőn
Körforgalomban mindig a balról jövőé az elsöbbség. Ha nem indexel valszeg eljön előtted. Tanultál belőle és folytasd a vezetést.
Tegnapi eset:
Szabályosan, elsőbbségadás után kikanyarodtam jobbra egy üres sávba.
Szemből jött egy bácsi aki azt hitte elfér mellettem a nagy terepjárójával. Átlépte picit a felezőt tehát a kocsija bal fele az én sávomban volt. Persze hogy koccantunk és persze, hogy nekem kellett elvinnem a hibát. A kocsit ezután csak úgy tudtam megállítani, hogy egy kerítés tartó kőoszlophoz ért az orra. A lökhárító derékba tört, és mivel vidéken vagyok, kb 200 km re hazulról, így autómentő fog hazavinni. Perszehogy én szívtam nagyobbat.
Az öregúr azt mondta aztán , hogy még gondolkozott rajta, hogy elengedjen, engem de valamiért nem tette. De mivel ezt a rendőr nem hallotta nyilván én voltam a hibás. Ezzel együtt viszonylag kedves ember volt, de tény, hogy jobban figyelhetett volna, vagy legalább magára vállalhatta volna.
Mindegy.
Lényeg, hogy nem sérült meg senki.
Az ö kocsijában kb 50.000 ft os kár lett, az én suzukimra, meg csak talál a szerelőm egy színazonos lököst pici pénzért.
Egyszó mint száz. Én szeretek vezetni. Ez sem szegi kedvem, már most mennék újra, de a földig lelógó
Lökössel nem jutnék messze.
Elöfodul az ilyen.
Ez nem azt jelenti, hogy nem tudok vezetni szerintem.
Viszont mostantól még figyelmesebb leszek. Én leszek a kereszteződésben tötymörgő piros suzukis.
Bocsánat, ga pont Téged tartalak majd fel egy picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!