Az 1.8, 2.0 benzines régi autóknak le fog esni az áruk a béka fenekére? Most kell még eladni?
"1.8, 2.0"
Ebből látszik, hogy nincs ilyened. Akkor hogy akarod eladni?
"Talán mert 10 literes fogyasztás mellé lesz 800 forintos benzin?"
1. Nem fogyaszt 10-et, az én 1.6-os Opelem 100km/h fölött már elkezd zabálni, de egy autópályás 130-140 simán kijön 7,5-8 literből. Na most, az Opelek köztudottan sokat esznek máshoz képest, ráadásul az 1.8-2.0 általában kap egy 6. fokozatot, ami az enyémben nincs. Szóval mindezt figyelembe véve hogy fog 10-et enni bármi? Pl. egy 1.8-as Ford 6.-ban kijön maximum 7 literből 140-en. Ha 10 litert eszik, akkor vagy 200-zal mész (amit nem kéne és a te hibád), vagy pedig valami nagy baszott autóba választottál egy ilyen "kicsi" motort (ami a te hibád).
2. Ezt tudja mindenki más is, azaz nem fognak most "drágán" benzinest venni, mikor tudják, hogy a benzin árstop megszűnhet.
3. Miért emeled ki külön az 1.8/2.0 litereseket? Szerinted csak azoknál fog megszűnni az árstop, vagy mi?
4. Miért emeled ki külön a benzineseket? Szerinted a dízel árstop megmarad, mikor a benzineset eltörlik? Nyilván a dízel kevesebbet eszik, de nem ez számít, hanem hogy egyformán fog drágulni mindkettő. Amikor a benzin ára duplázódik, akkor a gázolajé is. Ha ez befolyásolja a benzines autók árát, akkor a dízelesekét is fogja.
A fogyasztás nem fogja befolyásolni az autók árát. Sosem tette. Az olajválságok idején sem, csak az új autókat érintette jelentősen.
Nekem az előző közlekedőedényem (megtartottam hétvéginek) egy Audi 100 2.3 E, 1994-ből. 2309 ccm, vegyesben 10 liter körül eszik, városban 13, autópályán 8 körül. 550 ezerért vettem 6 éve, pár hete 1,2 millióért adtak el itthon egy ugyan ilyet, szintén patika állapotban. Minél régebbi egy autó, annál kevesebb van belőle, annál drágább is. Emiatt mindegy hogy mennyit eszik egy típus, amint elfogynak, az egekig fog menni az áruk. (Most egy jó állapotú Zsiguli 2-2,5 millió Forint, mert már alig van belőlük. 15-20 éve meg minden télen totálkárosra törtünk kettőt-hármat, mert annyi volt belőlük fillérekért, hogy jobban megérte másikat venni, mint megjavítani...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!