Mennyit követelhetek? Forduljak inkább a biztosítóhoz?
A mai nap folyamán leparkoltam az autómmal a ház előtt, mint mindig. (családi ház, kertvárosi részen, csendes utcák, elenyésző forgalom)
A fűre álltam az úttestel párhuzamosan, az út szélétől kb. 30 centire.
Locsoltam a kertben, közbe hangos sípolást/csipogást hallottam.
Elnéztem a kapu felé és már láttam is, hogy arrébb ugrott az autóm.
A szembeszomszéd vendége szín egyenesen nekitolatott az autómnak. Futottam az autóhoz, a károkozó közben arrébb állt.
Állítása szerint nem látta az autót, mert 10 perce még nem állt ott. (Amikor leparkoltam, épp pakolt ki valamit a kocsijából és még intett is.)
Meghorpadt a jobb első sárvédőm, alulról az ív megtört, valószínűleg a kerék is kapott, bár nem látszik, de érzem, hogy jobbra húz kicsit az autó.
Aztmondta, hogy egyezzünk meg vagy írjunk betétlapot. Elmentem gyorsan a legközelebbi szerelőműhelybe, ott ránézésre mondtak
150ezret+-20-30ezer.
Közöltem ezt a károkozóval, sokalta. Erősködött, hogy neki van egy ismerőse, megcsináltatja vele, menjünk el hozzá. Nem vette fel neki az ismerős a telefont. Összevissza beszélt, hogy ezt meg azt felhívja, elküldi a képeket ésatöbbi.
Végül előállt azzal, hogy azt biztos nem kell fényezni, sőt, az a kár semmi, egyezzünk meg 90ezer forintban.
Belementem, mert látszott rajta, hogyha fejre állok sem fogja belátni, hogy nagyobb a kár, mint ő azt gondolja.
Ezekután aztmondta, hogy 10 perc és hozza a pénzt.
Eltelt 40 perc, halál nyugodtan kertészkedett, mintha mi sem történt volna.
Aztmondta holnap reggel visszautazik a külföldi lakhelyére, ezért dolgozni sem mentem el, hogy hozzájussak a pénzemhez.
Eltelt másfél óra, mire szándékozott hozni a pénzt, konkrétan csak 80ezret.
Hibáztam, hogy elfogadtam az ajánlatát, hogy kifizeti? Biztosítóval kellett volna rendeznem? Egyből irattam vele egy papírt, hogy elismeri a károkozást aláírással. Ez a papír nálam maradt, a pénzről nem írtunk papírt.
Ha én elmegyek megcsináltatni és mondjuk 150ezerbe fog kerülni, azt a plusz összeget így már nem tudom megfogni rajta, ugye?
Dühítő, hogy látta is, ahogy leparkoltam, tolatóradarja is volt, sőt feltételezem, hogy még kamerája is, mégis ekkora lúzer volt.
Szia! :)
Hát igen, sajnos számomra a mai napig érdekes és egyben dühítő, hogy vannak olyan sofőrök akik anélkül elindulnak az autóval, hogy szétnéznének van-e körülöttük valahol bármi.
"Állítása szerint nem látta az autót, mert 10 perce még nem állt ott."
Szerintem SOS adja le a jogsiját, mert az ilyen ember nem való a közútra.. Ezzel az erővel simán elüt bárkit, "mert az a gyalogos 5 perce még a másik oldalon sétált.."
Felfoghatatlan, hogy képesek úgy elindulni hogy nem néznek a tükörbe.. Egy fokkal érthetőbb, ha egy dobozos autóról van szó, amiben nem lát hátra.. De akkor is kiszáll, megnézi mennyi helye van, stb..
Sajnos azt nem jól tetted hogy elfogadtad a pénzt, mindenképp kék-sárgát kellett volna írnotok. Azért is, mert a helyszínen NEM LEHET úgy megállapítani a hibát, mint egy (szak)szervizben. Nem tudod a többi elem sérült-e, a lámpa felfogatója, elemek felfogatója, esetleg a motortérben bármi.. Ránézésre lehet hogy nincs sok baja, de ha szétszedik akkor látják meg hogy valójában mi is a helyzet.
Az hogy írtatok egy sima papírt hogy elismeri a felelősségét valójában nem elég és nem is jó semmire sem, ezzel az erővel megírhattátok volna a balesetit is és akkor a biztosító rendezte volna.
Nekem is volt ilyen, Bp-en a Felsőhatár úton az egyik oldalt ugye végig volt állva, szemből jöttek, a kiflis autó meg ami előttem állt simán belém tolatott. Ő is mondta hogy nem működik a tolatóradarja, hívta a főnökét, 150 ezret akart utalni. Mondtam hogy köszönöm de semmiképp, írjuk meg a papírt vagy hívjunk rendőrt ha nem ismeri el.
A kiflis sofőr erősködött hogy csak kiugrott ez az elem, meg csak megkarcolódott a ködlámpa.. Csak kicsit fényezni kell, meg a rendszám meghajlott egy kicsit, kiegyenesíti..
Elküldtem a halál ....ra hogy ne nyomkodja az elemeket, meg a rendszámot ne hajtogassa. Megírtuk aztán a papírt, jövő héten a biztosító kijött, 768 ezer Ft-ban állapította meg a kárt amire ők 150-et akartak adni. 3 elemet kellett cserélni, + jobb oldali lámpa búra, hűtőrács, ködlámpa, stb..
Semmiképp nem érdemes elfogadni a helyszínen a "vesztegetést", érdemes hivatalos úton eljárni ugye ha már fizeted a biztosítást akkor ne te fizess rá a károdra. Az meg nem probléma hogy ő megy külföldre, attól a kék-sárga érvényes lesz, ha nem ismeri el akkor meg a rendőr addig nem engedi el amíg nem végzett a helyszíneléssel. Ha meg lelép, rendszámot lefotózod és úgy hívod a rendőrt.
De remélem azért sikerül valahogy jól kijönnöd belőle. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!