Ismerős valakinek a hang?
Adott egy Passat b5.5 2003-bol. Egy ideje parkoláskor (pontosabban tolatáskor becsavart kormánnyal) jelentkezik egy hang, de nem mindig. A hang általába olyankor szokott jelentkezni mikor az auto nincs sima felületen, az eleje fennebb mint a háta (dombon parkolok, általába). Voltam vele szerelőnél de nem tudnak segíteni mig nem tudom előttük a hangot előidézni ami jogos. Sikerült a hangot rögzíteni s csatolom ide is, háta valakinek ismerős. Előre is köszönöm.
Honnan hallod a hangot? Illetve koppig kitekert kormánynál csinálja, vagy akkor is, ha nincs teljesen kitekerve? Kicsit arra hasonlít, mint amikor a Fordoknál a szervó szivattyú döglődik (típusbetegségük). Először csak koppig tekert kormánynál nyöszörög így, aztán később elkezdi bármilyen kormánymozdulatra csinálni.
De ezt ennyiből elég nehéz megállapítani, mivel nem látjuk hogy pontosan mit csinálsz/mikor adja ki, merről jön a hang, stb.
Ha hátul tárcsafékes, akkor a fékpofák is nyávoghatnak így tolatás közben (ellentétes irányú erőhatás, mint ahogy "tervezve" lett). Automata váltós autóknál tolatva araszolás közben sűrűn előfordul ilyen, mivel ott a fékerővel araszolsz és van az a pont, amikor már éppen elfordul a kerék, de még nyomod a féket és mivel automata váltó, ezért már kezd is gurulni az autó és ilyenkor megnyekken. Manuális váltósnál ugyanez előfordulhat, ha lejtőn vagy és a lejtőn húzza a gravitáció. De ennek semmi köze a kormányhoz. Azt írod, hogy több pozíciónál lehet hallani, én ebből arra következtetek, hogy teljesen irreleváns.
Kellene keresned egy második személyt, aki odatérdel a kerekekhez és hallgatózik, hogy tényleg onnan jön-e a hang. Ha beletrafáltam és tényleg a fék, akkor azt tudom javasolni, hogy ne foglalkozz vele, mert nem jelent hibát. Egyszerűen azért csinálja ezt, mert ellentétes erők hatnak a fékre és emiatt berezonál.
Amit esetleg meg lehet próbálni, bár ez szerintem nem oldja meg, de egy próbát megér és ártati úgysem árt, hogy a fékpofákat hátul kivenni és sík felületen csiszolópapírral megcsiszolni, nem-e esetleg meg van üvegesedve a felülete. Lecsiszolod róla a rossz külső réteget, visszateszed, utána lehet jó is lesz, bár nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!