Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régi DDR2 gépnél állandó...

Régi DDR2 gépnél állandó ventillátor hang van. Ismerős gépe DDr3 és netezéskor nem hallani semmit.Csend van. Mi az oka ?

Figyelt kérdés
2021. febr. 28. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Mivan?

Mi az összefüggés, hogy a RAM DDR2, vagy DDR3?!

2021. febr. 28. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
A régi gépekben elvétve volt ventilátor fordulatszám szabályozás, így mindig maximális fordulatszámon mentek, ami hangos. Újabban az alaplapok tudják szabályozni a fordulatszámot, így csendesebbek, ha nincs terhelés, csak akkor hangosak ha muszáj.
2021. febr. 28. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Valamint a proci hűtő ventillátorokból is van halkabb és hangosabb is.
2021. febr. 28. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:

DDR2 korában (és valszeg kormeghatározás miatt használta ezt a jelölést kérdező) azért már volt mindenkinél ventilátor szabályozás. Szoftveresen is lehet. De egyszerű megnézni... ha 4 vezezékes a ventilátor, és az alaplapi csatlakozó is 4 tűs, akkor az PWM, azaz szabályozható. Mind BIOS-ból,mind valamilyen szoftverrel (akár az alaplap szoftverével, akár 3rd party progival. Én pl Argus monitort használom.

Illetve maga a kora is lehet gond. Az olaj a csapágyban elhasználódik, kikopik a csapágy, stb... Ilyenkor a csere javasolt elsősorban. Én próbálgattam szétszedni, bejuttatni a csapágyba a gépolajat, de nem éri meg. Olcsó ventiknél nem.

Én azt javaslom, hogy 7-8 ezer körül érdemes venni egy hőcsöves toronyhűtőt, ami későbbi foglalatokra is jó lesz, és akkor az örökös lesz. Tehát én nem csak a ventit cserélném, hanem a teljes hűtést.

2021. márc. 1. 10:35
 5/5 elistvan ***** válasza:
Nem attól függ, ha 4 tűs a procinál a csatlakozás akkor a 4. szál a ventilátorban ami a fordulatszámot szabályozza. Ez régebben is megvolt. Illetve régen a vga-kon kisebb méretű ventik voltak aminek sokat kellett forognia hogy egységnyi meleg levegőt el tudjon szállítani a vgaról. Mióta 8cm-t vagy nagyobbat használnak nagyobb felületen kevesebbet kell fordulnia, hogy ugyanannyi hőt elszállítson. Plusz hálistennek vannak olyan kártyák is aminek 6tűs táp sem kell megelégszik a pci-e 75w-jával (750ti, radeon 7770, 1050...)
2021. márc. 1. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!