Régi DDR2 gépnél állandó ventillátor hang van. Ismerős gépe DDr3 és netezéskor nem hallani semmit.Csend van. Mi az oka ?
Mivan?
Mi az összefüggés, hogy a RAM DDR2, vagy DDR3?!
DDR2 korában (és valszeg kormeghatározás miatt használta ezt a jelölést kérdező) azért már volt mindenkinél ventilátor szabályozás. Szoftveresen is lehet. De egyszerű megnézni... ha 4 vezezékes a ventilátor, és az alaplapi csatlakozó is 4 tűs, akkor az PWM, azaz szabályozható. Mind BIOS-ból,mind valamilyen szoftverrel (akár az alaplap szoftverével, akár 3rd party progival. Én pl Argus monitort használom.
Illetve maga a kora is lehet gond. Az olaj a csapágyban elhasználódik, kikopik a csapágy, stb... Ilyenkor a csere javasolt elsősorban. Én próbálgattam szétszedni, bejuttatni a csapágyba a gépolajat, de nem éri meg. Olcsó ventiknél nem.
Én azt javaslom, hogy 7-8 ezer körül érdemes venni egy hőcsöves toronyhűtőt, ami későbbi foglalatokra is jó lesz, és akkor az örökös lesz. Tehát én nem csak a ventit cserélném, hanem a teljes hűtést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!