Egy kérelemre ideiglenesek forgalomból kivont autót hogy lehetne mégis kipróbálni?
P rendszám vagy kockáztatsz.
Ha magánszemély akkor azt hiszem, hogy online el lehet intézni, hogy helyezzék vissza, de pénzbe kerül, egyébként csak be megy az ocsmányirodába és viszahelyezteti.
Autószalon, ami használtakkal is kereskedik, szóval elvileg erre fel kéne készülve legyenek. Nem fog senki láttamra venni autót, csak mert szép színe van. Vannak kivételek, de az ritka.
Erre gondoltam én is, hogy nyilván vissza lehet helyeztetni, max. ha nem veszem meg akkor kifizetem a díjait.
P rendszám nem jó, csak a jogosult vezetheti (én pl. semmiképp) az autót és tudtommal utast sem lehet szállítani olyankor.
"P rendszám nem jó, csak a jogosult vezetheti (én pl. semmiképp) az autót és tudtommal utast sem lehet szállítani olyankor."
Rosszul tudod, a jogosult, ha bent ül veled az autóban, akkor vezetheted. Pontosan ilyenekre találták ki a P rendszámot, ha kereskedés, akkor nem lesz gond.
"A P-rendszámok használatának számos feltétele van, amelyek közül a legfontosabb, hogy az igényléskor kapott indítási naplót pontosan vezetni kell. A rendszám csak Magyarország területén használható, kizárólag a meghatározott célokra, például próbaútra, illetve műszaki vizsgára vagy javításra történő szállításra. Az ideglenes rendszámmal – hacsak erre nem rendelkezünk külön engedéllyel – tilos személyt szállítani és vontatni, a jármű használatára pedig a forgalomban tartási engedély jogosítottján kívül csak a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy jogosult."
Ez egy baromság, nem tudom, hogy ezt honnan szedték... Külföldön is lehet használni egybként (speciel a becsületesnepper is p rendzsámmal járkál németországba)
Sehogyan se lehet, amit írnak azt meg nem éri meg.
Sutyiba meg reszkirozod és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!