Miért csinálja néha ezt a kocsi?
Egy sima F astrám van és nagyon idegesítő már. Valamikor amikor be indítom főleg most ilyen melegekbe (nem tudom ez e a baj) olyan fos az alapjárat ingadozik vagy alacsony hogy várnom kell vele mire magától helyre jön ez kb 30 másodperc-1perc alatt oldódik meg.
A másik baj vele hogy néha amikor megyek vele egyszerűen mintha fuldokolna a motor...vagyis kicsit megfulladna/nem akar úgy menni ahogy akarom 195x km van benne amúgy.
Apám is használja és ő nem a legjobban vált erre is gondoltam már hogy ez lehet a baj, de nem tudom...
Ja és 100 as benzint tankoltam legtöbbször bele, de már nyilván nem azt 700 forintért, hanem 95-öst.
Mindenképpen le akarom cserélni, de amíg nincs pénzem másikra mi lehet a baja? Folyamatosan szervizelve van, olajt mondjuk már kellene cserélni, de nem értem mivan.
Köszi a válaszokat.
Egyelőre ne foglalkozz vele. A leírásodból látszik, hogy nem értesz hozzá. És ha szerelőhöz viszed, akkor egy ilyen azonnal elmúló hibát nem fog megtalálni.
És itt nem fogsz használható választ kapni, mert egy ilyen viselkedésnek ezer oka lehet.
Ha az alapjárat nem jó akkor az alapjárati léptetőmotor szarkodhat,
ha megtorpan fulladozik gázadásra az meg több okból is lehet
koszos folytószelepház, valamilyen szenzor szar, esetlega befecskendező halódik, ac pumpa gyengélkedik, vagy el van tömödve a benzinszűrő
gyújtási hiba is lehet(gyújtókábel például)
Sőt egy öreg auton még az is szóba jöhet hogy a motor annyira elhazsnálodott, kopott hogy nincs kompresszió 1-2 hengerben ezért fuldoklik(elszaladtaka lovak:) )
Autószerelővel kéne konzultálni
Lehetőleg egy idősebbel aki szerelni és hibát behatárolni is tud nem csaka hibakodok alapján csereberélni az alaktrészeket
Egy öreg szaki tud segíteni...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!