Ki melyik benzinkútra esküszik, hogy jó minőségű az üzemanyaga?
Natúr 95-ből még nem igazán éreztem különbséget sem teljesítmény, sem fogyasztás szempontjából a Shell, OMV, Auchan és valami noname benzinkutak között. Az egyetlen kivétel a MOL, ott egyetlen egyszer tankoltam natúr 95-öt és érezhetően gyengébb lett az autó, meg alapjáraton hidegen néha dadogott is. Elfogyott, telenyomtam OMV 100-zal, hogy kitakarítsa azt a szutykot a rendszerből és teljesen elmúltak ezek a tünetek, szóval nem az autó hibája volt.
Egyébként én OMV és Shell párti vagyok. Régebben a Shellnél tankoltam kényelemből, 100-asat, mikor még olcsó volt a benzin 2020-ban, mostanában inkább OMV, mert a 100-asat fizesse meg a halál, a 95-ből pedig annál a Shell kútnál nincsen V-Power, az OMV-nél viszont van MaxxMotion. A full natúr 95-öt nem tankolom.
Nekem a saját szubjektív preferenciám (nem végeztem objektív laborméréseket):
Shell. Ha ez nincs, akkor:
OMV. Ha ez nincs, ekkor:
Mol. Ha ez nincs, akkor bármi más ami van. Hatalmas különbségeket én sem fedeztem még fel.
"Alapvetően az OMV-n és pár kisebb magánkúton kívül mindenki a MOL-tól veszi, Magyarországon a Shell is."
Az alapbenzint.
De az adalékolás minden vevőnél más és más.
Van, amelyik a MOL-tól eleve úgy rendeli meg, hogy milyen adalékokat keverjenek bele neki. Meg van, amelyik maga keveri.
Ahogy az ásványvizes flakonokban is mindben H2O van főleg, meg a csapból is mindenhol H2O folyik. Mégse ugyanaz a Peridot ásványvíz, meg a pesti hipóízű csapvíz.
"Az egyetlen kivétel a MOL, ott egyetlen egyszer tankoltam natúr 95-öt és érezhetően gyengébb lett az autó, meg alapjáraton hidegen néha dadogott is. Elfogyott, telenyomtam OMV 100-zal, hogy kitakarítsa azt a szutykot a rendszerből és teljesen elmúltak ezek a tünetek, szóval nem az autó hibája volt."
Na én pont ugyanezt csináltam a hétvégén... :) Bánja a f*szom a piaci felárat, vettem én is MaxxMotion 100-ast. 10 ropival fizettem többet a teli tankért, de kb. lesz*rom, normális benzin van a kocsiban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!