Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet-e összevonni két kötelez...

Lehet-e összevonni két kötelező szervizt újonnan vásárolt autónál?

Figyelt kérdés
Lehetséges-e, hogy pl. a harmadik szervizt csak a negyedik szerviznél végeztetem el, így csak a negyedik szerviz árát kell kifizetni. Tehát arról van szó, hogy a harmadik szerviznél nem viszem el az autót az eltelt idő/megtett km után.

2022. jún. 24. 14:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ne csináld. Nem hiszem hogy évi 1 szervíz ne férne bele.
2022. jún. 24. 16:34
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy elveszik a garancia. Ez a szerződés feltételeitől függ. Nálunk is járt már pár autó, amit úgy hoztak be olajcserére, hogy oké csináljuk meg, de a számítógépet ne dugjuk rá semmi okból, még a szervizintervallum visszaállítása miatt se, mert azt a gyári műszer kimutatja a modern autóknál és akkor lebukik. Szóval ha szimplán kimarad a szerviz, az nem automatikus garanciavesztés, csak máshol szervizeltetni nem szabad.

De ettől függetlenül erősen ajánlom én is a szervizek betartását. Hogy márkaszervizben csináltatod, vagy magánszeméllyel ügyeskedsz, az már egy más téma, de semmiképpen se hagyd ki.

2022. jún. 24. 16:40
 13/17 anonim ***** válasza:
Nemsoká 3 éves lesz az autóm, eddig kb. fél milliót spórolt nekem a jótállás. Egy átlag kötelező szerviz 40.000. Eddig volt 2, tehát 420-at a szerviz állt. Azért hogy spóroljon az ember egy huszast' szerintem nem érdemes elbukni, pláne a 7 évet (bár Suzukinál nem tudom mik a feltételek).
2022. jún. 24. 16:47
 14/17 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Kérdező, ennek mi értelme lenne?

Azt meglehet csinálni, hogy mondjuk az éves szerviz helyett viszed 14-15 havonta az autót. Vagy 15 ezer helyett viszed 18-nál.

De kérdezem én, ennek mi értelme, ha volt felesleges 7-8-10 millió forintod egy új autó vásárlására?

2022. jún. 24. 17:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Törvény nem tiltja, de ha meghibásodik az autód (nem törvényszerű), fizetős lesz a javítás, nem élhetsz a garanciával.

Garanciától függetlenül az ember saját érdeke is, hogy rendben legyen a gép, legalább évente egyszer el legyenek cserélve a szűrőt, folyadékok és ellenőrizve legyen az autó. Ezt megteheted saját magadnak, vagy nem márkaszervizben, csak akkor nem lesz garanciád rá.

Nekem más márkájú autóm van, 2018-as. 4 év alatt több mint 1,5 millió(!!!) forintnyi garanciális javításra kellett visszahordanom. Nem lett volna őszinte a mosolyom, ha ezt saját zsebből kell kifizetnem. A márkaszervizes éves szervizeket kifizetve is még bőven pluszban vagyok. Nyilván ez egy lég szélsőséges eset, nem általános, hogy mindenki így belenyúl a tutiba. Neked kell mérlegelni, te döntesz mennyire szeretsz kockáztatni és veszélyesen élni.

Én mondjuk a Cascoval voltam így. Új autóra nem kötöttem. Kockáztatok. Ha holnap lenne egy bő fél milliós fizetős károm (lekopogom, ne legyen!), akkor még mindig csak egálban lennék azzal, amit a biztosítóknak az évek alatt kifizettem volna.

2022. jún. 24. 20:14
 16/17 anonim ***** válasza:
nem tudom melyik betű nem tiszta a KÖTELEZŐ szóból.
2022. jún. 24. 21:25
 17/17 anonim ***** válasza:

"a harmadik szervizt csak a negyediknél végeztetem el"

Zavaros gondolat, mert egy előírt sorrend betartása esetén, nem mehetsz a negyedikre, ha a harmadikat kihagytad.

Az ugye megvan, hogy a garanciális szervizeket előírt km- és/vagy idő-intervallumokban határozzák meg.

Tehát ha valamelyik kimarad, a garanciának vége.

Ilyen egyszerű.

2022. jún. 25. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!