Lehet-e összevonni két kötelező szervizt újonnan vásárolt autónál?
Nem biztos, hogy elveszik a garancia. Ez a szerződés feltételeitől függ. Nálunk is járt már pár autó, amit úgy hoztak be olajcserére, hogy oké csináljuk meg, de a számítógépet ne dugjuk rá semmi okból, még a szervizintervallum visszaállítása miatt se, mert azt a gyári műszer kimutatja a modern autóknál és akkor lebukik. Szóval ha szimplán kimarad a szerviz, az nem automatikus garanciavesztés, csak máshol szervizeltetni nem szabad.
De ettől függetlenül erősen ajánlom én is a szervizek betartását. Hogy márkaszervizben csináltatod, vagy magánszeméllyel ügyeskedsz, az már egy más téma, de semmiképpen se hagyd ki.
Kérdező, ennek mi értelme lenne?
Azt meglehet csinálni, hogy mondjuk az éves szerviz helyett viszed 14-15 havonta az autót. Vagy 15 ezer helyett viszed 18-nál.
De kérdezem én, ennek mi értelme, ha volt felesleges 7-8-10 millió forintod egy új autó vásárlására?
Törvény nem tiltja, de ha meghibásodik az autód (nem törvényszerű), fizetős lesz a javítás, nem élhetsz a garanciával.
Garanciától függetlenül az ember saját érdeke is, hogy rendben legyen a gép, legalább évente egyszer el legyenek cserélve a szűrőt, folyadékok és ellenőrizve legyen az autó. Ezt megteheted saját magadnak, vagy nem márkaszervizben, csak akkor nem lesz garanciád rá.
Nekem más márkájú autóm van, 2018-as. 4 év alatt több mint 1,5 millió(!!!) forintnyi garanciális javításra kellett visszahordanom. Nem lett volna őszinte a mosolyom, ha ezt saját zsebből kell kifizetnem. A márkaszervizes éves szervizeket kifizetve is még bőven pluszban vagyok. Nyilván ez egy lég szélsőséges eset, nem általános, hogy mindenki így belenyúl a tutiba. Neked kell mérlegelni, te döntesz mennyire szeretsz kockáztatni és veszélyesen élni.
Én mondjuk a Cascoval voltam így. Új autóra nem kötöttem. Kockáztatok. Ha holnap lenne egy bő fél milliós fizetős károm (lekopogom, ne legyen!), akkor még mindig csak egálban lennék azzal, amit a biztosítóknak az évek alatt kifizettem volna.
"a harmadik szervizt csak a negyediknél végeztetem el"
Zavaros gondolat, mert egy előírt sorrend betartása esetén, nem mehetsz a negyedikre, ha a harmadikat kihagytad.
Az ugye megvan, hogy a garanciális szervizeket előírt km- és/vagy idő-intervallumokban határozzák meg.
Tehát ha valamelyik kimarad, a garanciának vége.
Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!