Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nyikorog a kerék?

Lacika6505 kérdése:

Miért nyikorog a kerék?

Figyelt kérdés

amikor lassan jobbra tekerem a kormányt és nyikorog mint az állat ha balra tekerem akkor is de viszont nem annyira!

felemeltük,minden passzentos kivéve a stabpálcám! az esetleg csinálhatja? gyorsan megyek nem hallani kanyarokba csak mondjuk ha fordulok ki valahonnan!

Bmw 316Ti 2001 1.8

#nyikorgás #BMW #első kerék #kanyarba nyikorog
2022. jún. 19. 20:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak egy tippem van!

Gondolom azért a gumikerék nyikorgását megismered. Fehér aszfalton tud némelyik gumiabroncs nagyon nyikorogni.

A tippem, a toronycsapágy. Nekem a mai napig az szól. Kicsit kattogva, nyikorgó hanggal jár. Csak álló helyzetbe, illetve picit guruló tempónál. Ha már haladok 25-30km/h-val, vagy többel, már nem csinálja, vagy legalábbis nem hallható.

2022. jún. 20. 10:52
 2/3 A kérdező kommentje:

na igen ugyanez amit leírtál mondjuk a toronycsapágyra pont nem gondoltam :/

állitható sport futomű van alatta a tornycsapágy attól lehet gyári ?

mert stabpálcát is akartam cserélni,és kb 10cm-el rövidebb a gyárinál.

2022. jún. 20. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

Annyira nem értek hozzá. Ha állítható sport futómű van alatta. Akkor szerintem már a csapágy se gyári.

A stabpálcát meg felesleges cserélni, mert az inkább kopog, és semmi nyikorgó hangot nem ad, valamint menet közben lehet jól hallani.

De mivel más a futóműved, nem kizárt az se hogy az szívat meg.

2022. jún. 20. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!