Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa C bal első kerék...

Opel Corsa C bal első kerék nyikorog? Miért?

Figyelt kérdés

A kezdet-kezdetén, amikor megvettem szeptemberben, hogy a bal első kerék nyikorog kvázi, mint, egy talicskakerék, ez a hang 40km/h óráig hallható is. Főleg, ha balra kanyarodom. Azt megtettem akkor, hogy lefújtam tárcsatisztító spray-al, ami az első másodperctől kezdve semmit sem ért. Aztán a szerelő, akihez vittem csak a fejét vakarta, nem tudott választ adni. A gumiharang ennél a tengelynél ketté van szakadva keresztbe, ennyit látok, de ez nem hinném, hogy okozna ilyen gondot?

Ötletek?

Legyen szíves olyan válaszoljon, akinek értelmes ötlete van, esetleg Ő is hasonlót tapasztalt már, akár ilyen autón. El szeretném adni és nem akarok vele senkit átverni!

2017. dec. 13. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Szar utángyártott fékbetét is nyikoroghat vagy ha a szakadt gumiharangnál bemegy a por,mocsok.
2017. dec. 13. 13:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is gondoltam a fékbetétre, de elvileg nem volt cserélve rajta, 95 ezer kilométer van benne. Viszont nagyon tud melegedni, sisteregve tűnik el róla, ha leköpöm. De ez akár üzemi hőmérséklet is lehet.
2017. dec. 13. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Előfordulhat hogy szar minőségű a féktárcsa vagy fékbetét. Akár attól is nyikoroghat a fék, hogy amikor cserélték a fékpofákat nem reszelték le a szélét, ez pedig b*ssza a tárcsa peremét :)
2017. dec. 13. 14:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is fékbetét, mert, ha picit rálépek a fékre, akkor a hang megszűnik. Akkor 100%, hogy a fékkel van a gond? Esetleg lehet olyan gond, hogy nem enged ki rendesen a fék, valami dugattyú van beszorulva, és ezért pont beleér a fékpofa?
2017. dec. 13. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor égett szaga is lenne vagy fékezésnél félrehúzna. Nekem is az utángyártott betét nyikorgott mivel a tárcsa nem lett vele együtt cserélve. Fújhattad,fékezgethettél az istenért nem kopott be. Fogott a fék jól de a nyikorgás örök volt. Ezzel lehet együtt élni vagy a 4 ezres betétet eldobni és venni minőségibbet. Ha elakarod adni akkor ne foglalkozz vele,ez nem egy nagy hiba.
2017. dec. 13. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Sok mindentől lehet. Akár a kopásjelző is adhatja a hangot, ha a fékbetéted már elkopott, de ha a fék behúz picit, attól is lehet.

Nekem Astra G dobféknél volt bal hátul kanyarodásnél, én nem fordítottam rá nagy figyelmet, csak műszakin kellett emiatt (is) mindne alkalommal kézifék kötelet cseréltetnem.

2017. dec. 14. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!