Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor vennél meg inkább egy...

Mikor vennél meg inkább egy autót? Ha megjavítják teljesen, vagy ha olcsóbban adják annyival, amennyit rá kéne költeni?

Figyelt kérdés

Van 20 éves autóm és ki kéne cseréljem a 4 tárcsát betéttel, ami max 100 ezer ft és 1 óra meló.

Plusz fényezni kéne az első és hátsó lökhárítót, mert meg lett húzva 3 helyen is a műanyag része.

Ezen kívül nagyon szép állapotú.

Csináltassam meg és tegyem fel úgy, vagy hagyjam és tegyem fel 200 ezerrel olcsóbban?

1,5 millióra saccolnám, ha rendben lenne teljesen.

2022. jún. 14. 10:48
A kérdező szavazást indított:
Legyen patika és költsek rá
Így adjam el, ahogy van
15 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:

karcolások ilyen értékű autónál nem számítanak. Javítófestékkel tűntesd el nagyjából és kész

a tárcsák cseréjét én nem tartom jó ötletnek. Valószínűleg a legolcsóbbat rakatnád bele (vagy legalábbis a vevő ezt gondolná), akkor már jobb, ha az új tulaj intézi neki megfelelőt

2022. jún. 14. 10:56
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
20 éves, eladó autóra egy Forintot se. Akármilyen gép is, másfélmilliót nem kapsz meg még felújítva sem.
2022. jún. 14. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Hagyd, majd az új tulaj saját kedve szerint megcsináltatja.
2022. jún. 14. 10:58
 4/9 A kérdező kommentje:

Egy gyári m pakettes coupe bmw-ről van szó.

1,5-1,8 között mennek a szebbek, de m paketteset nem is látok fent jelenleg.

2022. jún. 14. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:
6 hengeres E46 simán ér annyit ha jó állapotú. Hangsúlyozom, jó állapotú. Nem tudom neked milyen például a beltere, mennyire van elhasználódva, de az is sokat számít.
2022. jún. 14. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Az esztétikai hibákat egy 20 éves autónál ne javítsd. Ha újra fényezteted, mindenki arra gondolna, hátha karambolos volt, azért járt fényezőnél.

A féktárcsa határeset. Csak akkor javítsd, ha számlával tudod igazolni, hogy frissen volt cserélve. Különben senki nem fogja elhinni, és nem tudod érvényesíteni az árban. Féknél az is kérdés, mennyire akut a probléma. Ha nemrég átment a műszakin, akkor abból indulok ki, hogy 2 évig halasztható. Ami nem azt jelenti, hogy addig pazarlás lenne megcsináltatni, de lehet mondjuk pár hónapot, fél évet várni rá.

Ha nem javítod meg és olcsóbban adod, annak további előnye, hogy a vevőd lehet, hogy pont ennyit ki tud fizetni, de ez a lehetőségeinek a felső határa. Viszont fél-egy év alatt bőven összeszed annyi pénzt, hogy ezt a fékjavítást megcsináltassa. Így ebben az állapotban ő meg tudja venni (és később csináltatni) az autót, de az emelt áron nem tudná.

2022. jún. 14. 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem még jó benyomást is teszel vele, ha elmondod, hogy van ez meg az amit megkell csináltatni, az internet világában bárki utána tud járni hogy neki majd mennyibe fog kerülni a javítás.

Ha meg megcsináltatod és felrakod mint hibátlan vagy tökéletes állapotban az mindig gyanús az embereknek

2022. jún. 14. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Én konkrétan egy leélt romot vettem meg.

Darabokraszedtem, és mindent felújítottam rajta MAGAMNAK.

Ha ilyen állapotban kellett volna megvenni amilyenben most van általam, az életben nem tudom kifizetni. :D

2022. jún. 14. 11:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Általában nem kapsz annyit érte, mint amennyit ráköltesz. Tehát ha pl. megcsinálsz egy 100 ezres javítást, az nem fog az autó értékén 100 ezret emelni.

Úgyhogy ha a bevétel maximalizálása a cél, akkor ne csináld meg.

2022. jún. 14. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!