Hogyan készül a kifordított felni? (Lada)
Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
1.Hogyan készül?
2.Milyen mértékben változik az ET,illetve mennyivel lesz szélesebb a nyomtáv?
3.Mennyire terheli meg a csapágyakat és a kerékagyat?
4.Mennyire lehet biztonságosan elkészíteni ezeket?
5.Mik a tapasztalatok,megéri-e szerintetek?
6.A felnikhez ajánlott gumiméret?
Elsősorban hozzáértők válaszát várom (szerelők,versenyzők,vagy csak akik használták).Személy szerint egy hétvégi hobbi célú autóra szeretném feltenni,ezért sem akarok drága felniket,illetve nyomtávszélesítőket.
A válaszokat előre is köszönöm!
1. egy felnihez két széria felni kell, kettévágják mindkettőt és azoknak a belső szélesebb peremét hegesztik össze, bele teszik a közepét és kész. (tipp:)
2. változó, igény szerint
3. nem vészes, (nem extrem esetben)
4. 100%-ig
5. ezt te döntsd el, nézz szét mennyiért kapsz 13-as alut, ill. mennyibe kerülne a forgatott legyártása.
6. attól függ milyen széles felnit csináltatsz (szerintem 185 max195)
Csak használtam ilyen felnit, csak közúton.
Köszi.
De amit írtál az nem a toldott felni? Én úgy tudom,hogy ennek csak a közepét vágják ki és a másik oldalra hegesztik vissza.
Most lehet,hogy nagy baromságot írtam,de fogalmam sincs erről.Ezért is írtam ki a kérdést. :)
Megfogtál, a gyártás után odaírtam, hogy csak tipp.
Bár én még csak szélesítettet láttam.
A forgatott felnihez 1 db is elég. Esztergával kiszedik a közepét, megfordítják, visszahegesztik.
Múltkor csináltam poénból egy kereket 6j15 ET47-ből. Végeredményre ET0 jött ki.
A rendőrök cseszegethetnek, a felnibe bele van írva az ET, le lehet mérni, de nem igazán tudják bizonyítani hogy te csináltattad őket. Dísztárcsát rá! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!