Figyelmeztető jelzés vagy elakadás jelző lámpa?
A forgalmiba bejegyzik hogy figyelmeztető jelzés használatára jogosult.
Mi szükséges ahhoz hogy ez a bejegyzés be kerüljön a forgalmiba? Mik a feltételek?
A készülék ugyanazt jelenti mint az autó beépített borostyán sárga villogói amely esetben az elakadás tényét és okát nem szükséges dokumentummal igazolni.
Viszont közúti munkavégzéskor lehetővé teszi hogy jármű saját irányjelzői továbbra is használhatóak legyenek.
A figyelmeztető jelzés teljesen más, nem azonos az elakadásjelzővel.
Elég komoly indoklás kell hozzá: úttakarító gépek, kommunális hulladék gyűjtő járművek, egyéb a közúton munkavégzés okán lassan haladó, vagy jogszerűen lehetetlen helyen munkát végző járművek kaphatják.
Sárga villogó a figyelmeztető jelzés.
A jármű tulajdonosa jogosult rá. Egyszer vettem egy használt terepjárót aminek az előző tulajdonosa és e.on volt. Annak a régi forgalmijában is benne volt hogy sárga villogót használhat. Gondoltam nem szólók majd az okmányirodában és beírják majd az újba is mikor átirattam. De szóltak hogy igazoljam hogy jogosult vagyok e rá. Mivel nem voltam jogosult ezért nem írták bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!