Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyikorog a kuplung, rossz...

Nyikorog a kuplung, rossz munkahenger?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az autóm hidraulikus kuplung pedáljánál lévő tengely (munkahenger?) lenyomáskor és felengedéskor erősen nyikorog (járó és álló motor esetén is). Ha befújom kúszózsírral, azonnal abbahagyja, semmi hangja nem lesz, de ez nagyjából 3 napig tart, majd kezdi elölről. Lehetséges, hogy ez az alkatrész szorul cserére? Illetve ez produkálhatja azt, hogy kicsit nehézkesebb, "akadósabb" a váltás, nem olyan finom? A kuplung szett most volt cserélve. Köszönöm a segítséget.

2022. jún. 7. 21:21
 1/3 anonim ***** válasza:

a munkahenger végén lévő kis tengely az tud nyikorogni...

én is kicseréltem a felső vagyis főmunkahengert, erre rá pár napra iszonyat elkezdett nyöszörögni :D

Ezzel fújtam be: [link]

Ez ilyen filmes réteget hagy maga után.

Azóta nem nyöszörög szerencsére, és ennek már pár hónapja.

Akadós váltást ez nem tud okozni.

Az inkább akkor van ha a kuplung nem emel ki teljesen vagy haldoklik a nyelestengely csapágy.

Ha előtte szépen váltott akkor a nyelestengely csapágya kizárható.

2022. jún. 7. 23:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy cserélni kéne, hacsaknem nagyon zavar és mindenképpen száműzni akarod a hangot. Gondolom a porvédő gumi kiszáradt és az nyikorog, ettől még ugyanúgy dolgozik rendesen, csak nyikorog.
2022. jún. 8. 05:59
 3/3 veterán vas ***** válasza:

Talán évek alatt annyi szemét, por, sorja, gyűlt már össze, hogy megér egy alapos tisztítást.

Nekem anno egy öreg autóban éppen a megkeményedett porvédő gumiharang söpörte le a kenőanyagot, akár egy abalaktörlőlapát. Egy hét alatt, mindig fényesre (és szárazra) csuszkolta a kinyomótengelyt.

Lecseréltem a gumiharangot és egy filckarikát tettem alá, ami megtartotta a kenőanyagot.

Házi barkács ugyan, de onnan nem volt nyikorgás.

2022. jún. 8. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!