Kuplung csere, kinyomócsapágy valamint felső munkahenger csere után nem emel ki a kuplung, miért?
Az alany egy 2002-es 2.2 dci renault laguna.
Kuplungot cseréltünk kinyomó csapággyal és felső munkahengerrel együtt.
Nem emel ki a kuplung, folyamatosan forgatja a váltót, beindítva nem veszi a sebességet, csak daráló hangot ad ki, amikor sebességbe tennem.
Csak leallitott motornál lehet a sebessegeket kapcsolni.
Amennyiben egyesben indítom be az autot, megindul magától az autó, de sebessegbol kivenni csak akkor tudom, ha leallitom az autót.
Nem levegős a rendszer.
Valakinek esetleg valami ötlet?
Előre is nagyon köszönöm!
Ha nem levegősödnek, egy idő után ezek légtelenítik magukat is.
Opelnál volt ilyenem, eleinte nem tudtam berakni sebességbe, majd elkezdtem játszani avval, hogy 1-esnél kuplung benyom, féket tapostam, majd beindítom.
Le akart fulladni, minden baja volt, de idő után jó lett.
Valószínű az lehetett, nagyon "szőrös" volt még a kuplungtárcsa, mivel új, és be kellett valamennyire kopnia.
Illetve remélhetőleg jó szerkezetet adtak, mert olyan is volt, hogy a rugók mások voltak, és nem emelt ki eléggé. :(
Gyári kuplung szettet vettem hozzá, cikkszáma is stimmel.
Próbáltam ugyan ezt, mint amit leírtál, de továbbra sem akarja az igazságot.
Most felbakoltuk, betettuk egysesbe kuplungot benyomtuk megforgattuk a kereket, így nem hajtotta a váltót, de amint beinditjuk egyből a váltót is hajtja benyomott kuplunggal 💩💩
Teljesen tanácstalan vagyok...
És milyen a kuplungpedál érzet?
Mekkora az erőszükséglet? Érezni lehet-e az erőnövekedést, ahogy a kinyomócsapágy elkezdi nyomni a lamellákat (más autóval összehasonlítva)? Milyen mélyen van ez a pont? stb.
Különösebb eltérést nem érzek, olyan mint, amilyen volt (amikor még jó volt)
Könnyű a kuplungot benyomni,regen is ilyen volt. Benyomva kb félúton érzem hogy ici picikét nehezebb nyomni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!