Mit jelent az a mondás,hogy a Mercedes nem megy,hanem vonul?
Arra utal, hogy klasszikusan a Mercedes nem egy sportos, hanem egy méltóságteljesen erős autó volt. Lehet, hogy egy papíron hasonló BMW sokkal jobb menetteljesítménnyel rendelkezett, de a Mercedes jóval komfortosabb volt, és jóval komolyabbnak tűnt az, aki benne ült. Mert nem akart hirtelenkedni, csak kényelemben, megfelelő erőtartalékkal utazni - talán öregesen, de méltósággal. Persze ez ma már rég nem így van, de ha megnézed a '70-es, '80-as évek német prémiumait, rögtön megérted.
Mondjuk ha a Mercedes vonul, akkor nem tudom, milyen szavakat lehetne használni egy Rolls-ra :)
Ha vezetsz egy Mercedest utána már minden más autó kényelmetlen és gagyi lesz
Ha vásárolsz egy Mercedest soha többet nem lesz más autód
Ahogy Vályi Pisti mondta:
"Vannak autók meg van a Mercedes"
Ha ezt szem előtt tartod, akkor már tudni fogod, hogy kell érteni a vonulást is.
Csendes, elegáns, nincs benne mesterségesen generált motorhang meg akkor hűtőrács mint egy 10 emeletes panel ház.
Vezettem mercédeszt. a szomszédban már nem tudom hányadik ilyen betegágy van.
Soha nem kéne egyik sem, eszembe nincs a nyakamba venni akkora kupac problémát.
Hűdekényelmesnek sem mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!