Robogóval szabályos kikapcsolt motorral gurulni?
Például ha dombos hegyes helyen megyek és lejtőn lekapcsolom a motort és csak úgy gurulok.
Van erre szabály hogy ez tilos?
Miért lenne?
Az más kérdés, hogy szvsz elég nagy baromság.
Ha a fekhatas kikapcsolt motorral is megfelelo - marpedig ugye ketutemunel nemigen van motorfek egyebkent se -, akkor siman.
#2: oszt' mitol is lenne ez baromsag?
Szabályos.
Én azért csináltam csak, hogy kevesbé legyen büdös a motor mikor betolom a garázsba.
# 5
akkor nem értem az enyémmel mi van, simán gurul gyorsan ha lekapcsolom, igen van egy ideig a motorfék ami kicsit fogja, de aztán lekapcsolja magát és aztán szabadon gurul csendesen.
Honda Neos 2000-es évjárat
# 5
# 6
yamaha neos
#6: ha lelasulsz annyira, hogy oldjon a kuplung, akkor már nem lesz motorfék, és kétüteműnél amúgy sem ajánlott motorfékezni.
Én is mindig hagytam hogy oldjon a kuplung, utána gurultam lena hosszú lejtőn.
"akkor nem értem az enyémmel mi van, simán gurul gyorsan ha lekapcsolom, igen van egy ideig a motorfék ami kicsit fogja, de aztán lekapcsolja magát és aztán szabadon gurul csendesen."
Ahogy 8-as is írta, egy röpsúlyos kuplung így viselkedik. Normál menetben, amikor pörög a motor, akkor a súlyok szétcsúsznak és összekapcsolják a motort a kerekekkel.
Egy ideig a lekapcsolt motort is forgatja a lendület a kuplungon keresztül. De ha a motor már nem pörög eléggé, akkor a röpsulyos kuplung nyit, a motor teljesen leáll. És a kuplung nem zár, amíg a motort fel nem pörgetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!