Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek kisebb autón...

Szerintetek kisebb autón könnyebben le tudnék vizsgázni?

Figyelt kérdés
Ma volt a napja hogy sikerült megbuknom forgalmi vizsgán. A forgalomban egész jól vezetek, de a parkolás nagyon nem megy. Egy Renault Laguna kombin tanulok. Nagyon nagynak érzem ezt az autót. Soha nem sikerül normálisan felvennem az ívet, ha tolatni kell, akkor pedig nem érzem az autó hátulját, folyamatosan félek hogy nekimegyek valaminek. A vizsgán sem volt ez másképp, rosszul vettem fel az ívet. Mivel lehet javítani, így még menthető lett volna, de a nagy izgalomban egyes helyett hármasba tettem a váltót és háromszori lefulladasommal jó ideig sikerült akadályoznom a forgalmat. Végül az oktató beparkolt helyettem, a vizsga pedig bukta lett. Nagyon kínos volt, úgy érzem elsüllyedek az oktatóm előtt ha újra mennem kell hozzá. A szüleim nagyon ellenzik hogy váltsak, mert "már nincs sok hátra a végéig", de én fontolóra vettem. Egy kisebb autón talán könnyebben menne a parkolás is. Mit tanácsoltok?

2022. máj. 30. 16:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Velem is is hasonló történt ma. Autó fenekével parkolni nagyon nem akar menni. A többi az szokott sikerülni de pont ezt húztam. De amúgy be húzott annyi apró hibát hogy így is úgyis bukás. Szóval már sok órát vettem de lehet feladom. Xd
2022. jún. 1. 10:32
 12/15 anonim ***** válasza:
70%

Ha nehezen megy a parkolás, ajánlok letölteni 3D parkolás szimulátort telefonra.

Segít megérteni, hogyan lehet kormányozni az autót, ez nem vicc, tényleg működik.

Legtöbbször az a baj, hogy a tanulónak elképzelése nincs hogy fog beparkolni, de nekiáll valahogy. Mielőtt nekiállsz, már meg kell lenni a fejedben a manőver sorozantak.

2022. jún. 1. 11:29
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

nem telefonra, PC-re vagy laptopra

city car driving nekem is segitett

2022. jún. 1. 13:03
 14/15 anonim ***** válasza:

1-es, az automata kocsival is ugyanúgy kell parkolni, nincs benne robotpilóta, ami megcsinálja helyetted.

9-es, szóval a rendszer hibás azért, mert a kérdező túlizgulta. És legyen tilos nagyobb kocsin oktatni. Hát gratulálok.

Véletlen sem az a jó, ha kicsit nehezebben tanulja meg, de megtanulja az oktató jelenlétében, biztonságos körülmények között, nem pedig levizsgázik valami dodgemen, aztán beleül egy nagyobba és összevissza bénázik, netán meghúzza meg töri, mert életében nem ült még egy Corsánál nagyobb kocsiban. Ez szuper megoldás lenne.

Kérdező, túlizgultad, ez a legnagyobb baj. Első vizsga, ne dőlj a kardodba, a legtöbben nem mennek át elsőre. Másodszorra már tudni fogod, mire készülj, nem az ismeretlenbe vágsz bele, addig pedig vegyél pótórákat ahol kifejezetten a parkolást gyakoroljátok. Ha maga a mozdulatsor nem megy, akkor az nem fog menni egy kisautón sem, mert az alap eljárás ott is ugyanaz. A kombikkal meg még jobb is sokszor még ha hosszabbak is, mint a sedanokkal, amiknek sokszor konkrétan nem is látod a hátulját, mert úgy vannak kialakítva (pl régebbi Octaviák, de nekem egy Seat Cordoba is ilyen volt, pedig az nem nagy autó).

2022. jún. 18. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:

"9-es, szóval a rendszer hibás azért, mert a kérdező túlizgulta. És legyen tilos nagyobb kocsin oktatni. Hát gratulálok."

9-es válaszoló vagyok, több mint 3 millió balesetmentes km-rel a hátam mögött írtam le a tapasztalataimat.

Rendkívül sajnálatos, hogy nem tudod felfogni azt az apró tényt, hogy az autógyárak formatervezőinél a tolatás megkönnyítése sohasem szempont. De elismerik, hogy sok autóból hátrafelé egyáltalán nem lehet kilátni -pl. tolatásnál- ezért a legtöbb autóba már eleve tolatókamerát építenek be.

Tehát továbbra is fenntartom, hogy aki nem hivatásos gkv. lesz, annak ne nehezítsék meg az oktatását és a vizsgáját egy kombi batárral, és ne a tanulóvezető szívjon és bukjon meg azért mert az oktatójának csak olyan autója van amivel a privát idejében még tud építkezni is vagy moslékot szállítani.

Végül okuljál és lássál pár parkolást Monacoból.

Az itteni vizsgán biztosan megbuktatnák ha így parkolna le a "hivatásos parkolófiú", a kő-gazdagok eurómilliós autóival.

(Ha majd telik rá, hogy te is kimehessél fényképezni ezeket, mond majd el nekik, hogy nálatok a falutokban nem ez a módi.)

[link]

2022. jún. 19. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!