Tényleg olyan szervizigényes egy BMW? Két autó között vacillálok, melyiket válasszam?
A két autó teljesen eltér egymástól, más világ a kettő, de ez az a két autó, amiben komolyan gondolkodom. Az egyik egy BMW e90 330i, a másik egy Volkswagen Golf 6 2.0 CRTDI. Sokan próbálnak lebeszélni a BMW-ről, mert állításuk szerint mindig csak szervizben állnék vele. A 330i az ugye egy hathengeres szívómotor, tehát véleményem szerint nem lehet akkora gond vele, ahogyan ezt beállítják... A Golf 2.0 CRTDI motorja pedig elvileg már egy nagyon jó és kiforrott motor, amivel valószínűleg kevés probléma lehet.
Persze senki nem tudja megmondani pontosan, mert senki se jós, de ha vennék egy 330i-t 200 ezer km körül, valamilyen szinten dokumentált előélettel, akkor azzal sok problémám lehet már az elején? Nyilván egy autó vásárlásakor az ember cserél egy olajat, fékeket, esetenként vezérlést, és ezt-azt, ami cserélendő. Tehát nyilván nem úgy képzelem el, hogy megveszem az autót, és akkor fél évig semmit nem kell rajta cserélni, tehát a kérdésem nem ez, hanem az, hogy egy ilyen hathengeres szívómotorral lehet-e akkora problematika. Illetve egy kétezres CR TDI-vel kevesebb gond volna, mint egy szívó benzinessel? Nyilvánvalóan az autó állapota 99%-ban az előző tulajokon múlik, de MÉGIS... Biztosan értitek a kérdésemet. Vagy egyszerűen úgy teszem fel a kérdést, hogy TI melyiket vennétek? Németországban fogok autót vásárolni, azért szerintem ez is számít. Nincsenek még gyerekeim, tehát nem családi autót szeretnék vásárolni, igazából az egyetlen szempont ami a kérdést illeti az az, hogy egy ilyen BMW-vel tényleg úgy mellényúlnék-e, hogy rögtön ez tönkremegy, az tönkremegy... Eddig egyszer voltam BMW tulaj, egy 2005-ös 116i-m volt. Azzal is riogattak, hogy jaj, elszakad a vezérlés, füstölni fog, búgni fog a difi, stb... Ahhoz képest másfél évig nem volt vele gond, csak olajat, szűrőket, és féket cseréltem rajta ez idő alatt, és soha nem volt vele semmi, pedig volt benne 240 ezer km, és ez az 1.6 motor egy elég rosszhírű konstrukció. A Golf azért a másik opció, mert már volt Golfom (2003-as), és azzal se volt problémám soha, és tetszik maga az autó nagyon. 70 % autópálya, és 30 % város, így közlekedem. Tudom, hogy a BMW kb háromszor annyit fogyaszt, mint a Golf, ez sem szempont. A szívem nyilván sokkal inkább a BMW felé húz, de nem tudom, melyik mellett racionálisabb dönteni. Most nyilván mindneki rávágná, hogy a Golf, de azért kíváncsi vagyok szubjektívebb véleményekre is, kifejtve a választ. Köszönöm szépen előre is! :)
Az látszik, hogy te is vágod, hogy a Golf lenne a racionális választás.
De BMW-t akarsz, ebben a korban már minden használt autón javítgatni kell, a BMW-t különösen gyakran, és különösen drágán. Ha van rá évi 1 millád, akkor vágj bele, mert nyilván teljesen más élmény egy 330i, mint egy dízel golf.
Nonszensz összehasonlítás, szóval nem is tudom mit vársz.
Egy alap Golf egy igásló. Tedd a GTI-t a 330i mellé, még az sem lesz releváns párosítás, de talán értelmezhető, vagy a CR Golf mellé a 320d-t, de így...
Ha az eljövendő üzemanyagárak mellett nem szempont a fogyasztás, akkor nyilván a fenntartás sem. Szóval amelyik felé a szíved húz.
Egyértelműen sokkal drágább lenne a BMW-t fenntartani, de hidd el, megéri. Egy 330i már nagyon jól tud menni, nem is beszélve, hogy a beltér minősége, a zajszigetelés, a menettulajdonságai is teljesen más szinten van.
Ha megvan rá a lóvé, hogy minőségi alkatrészekkel tartsd karban a Bömöst, akkor azt vedd.
Üdv, egy E46 325i tulaj.
#8 szerintem múltkor is vele vitatkoztam ennél a kérdésnél. Tipikus japán elfogult a csávó, nem képes felfogni hogy valakinek más tetszik, vagy mások az igényei.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__11..
Pontozóhoz nem nyúltam, csak szólok. Csak mikor ennyire ajnározzák a BMW-t, kb. ugyanannyira, mint más a Suzuki Swiftet, már "unalmas". Ültem közel 200 lóerős BMW-ben, nem nyűgözött le.
De pl. egy 2021-es hibrid SX4 sem, valami hiányzik belőlük, főleg utóbbiból. Hiába húz meg minden, nekem akkor is ugyanolyan tömegautó mint a többi, nincs egyénisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!