Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Személygépjárművel való...

Személygépjárművel való közlekedésnél mikor milyen lámpát kell felkapcsolni?

Figyelt kérdés

Most megyek majd jogosítványt szerezni, kicsit tájékozottabb szeretnék lenni.

Mivel van, hogy napközben valakinél felvan kapcsolva az autó lámpája, valakinél meg nem...

2022. máj. 29. 20:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%

#7: tompított fény: 110W

LED menetfény: 10W

Hát persze hogy nem spórol semmit.

A menetfény a fogyasztást óránként kb. 0,01 literrel befolyásolja.

Tudod, nem szoktam vitatkozni. Általában tényeket közlök, és a tényeket nem befolyásolják a tényekre érkező vélemények.

2022. máj. 30. 08:53
 12/17 anonim ***** válasza:
36%

Sok a dezinformáció megpróbálom összefoglaílni

városban: nappal, jó látási viszonyokban semmit nem kell használni, én teljesen fény nélkül járok, 1997-es az autó.

városban: este, köd, erős eső, szürkület, akkor tompított fény.

városon kívül: minden esetben kötelező a tompított amint a táblán áthuzva hogy budapest fel is kapcsolod!

városon kívül ha nincs senki: reflektor megengedett, ha jönnek szemből, vagy előtted van elvakithatód a visszapillantóból, szóval le kell venni. Nappali menetfényt csak álló autón kellett eredetileg használni de mostmár beépitették hogy akár akarod akár nem világit inditás után. Nekem nem szerencsére.

2022. máj. 30. 12:55
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

- Lakott területen belül, nappal, jó látási viszonyok között: -

- Lakott területen kívül, nappal, jó látási viszonyok között: tompított fényszóró vagy nappali menetjelző (ha van)

- Éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között (borús idő, eső, köd, hó stb.): Tompított fényszóró (vagy távolsági, ha lakott területen kívül vagy és nem vakítasz el senkit)

2022. máj. 31. 01:30
 14/17 anonim ***** válasza:
39%

Sajnos 2012 utáni autókra már nem igaz. Kötelező a nappali menetfény. Mindenhol.

A 12 meg ne szóljon hozzá, ha még a nappali menetfény és a helyzetjelző közötti különbséggel sincs tisztában:

Ilyet szól:

"Nappali menetfényt csak álló autón kellett eredetileg használni de mostmár beépitették "

MENET fényt ÁLLÓ autón kellett ... Maaargit, nooormális?!

Benne van a nevében, hogy menetfény, te, szerencsétlen...

2022. máj. 31. 12:21
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
jobban jártál volna ha apád lepedőbe ken, gusztustalan féreg proli
2022. máj. 31. 20:03
 16/17 anonim ***** válasza:
39%

Úgy látom Bar.....ornep nevű embernek látszó fórumozó társunknak mélyen a lelkébe gázolhattam.

Hülyeségeket ír a fórumba, privátban meg a saját legmélyebb titkos vágyait kívánja nekem. Valami afrikai ember páratlan szervét (nem az orrát) kívánja nekem valahova. De eszemben sincs az általa kedvelt és gyakorolt örömszerzési módot kipróbálni.

A menetfény akkor sem lesz helyzetjelző, ha idegbajt kapsz, barátom!

2022. máj. 31. 22:48
 17/17 anonim ***** válasza:
39%
Mindenesetre csiszolt elméd további selejtes betűhányásaira nem vagyok kíváncsi, letiltottam a privát üzeneteidet.
2022. máj. 31. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!