Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót érdemes első...

Milyen autót érdemes első autómnak venni? 10-12 éves BMW/Audi vagy 4-5 éves Mazda/Honda éri meg jobban?

Figyelt kérdés
31 éves nő vagyok, friss jogsival. Azért csak most csináltam meg, mert mostanra gyűlt őssze annyi pénzem, amiből tudok autót venni és fenntartani. Tehát az anyagiak: 4,5-5 millió Ft-om lenne rá maximum. Használnám autópályán és a városban (Budapest) egyaránt. Nagyon fontos, hogy elférjen hátul is kényelmesen 3 ember, a barátaim közül többen 2 méter körüliek, illetve a csomagtartóba is beférjen 2-3 bőrönd normálisan. Fontos a jó hangminőség, imádok zenét hallgatni. Legyen beépített navigációja. Keveset fogyasszon, ne kelljen rá sokat költeni a kötelezőkön kívül. Benzines vagy dízeles felelne meg szerintetek jobban az igényeimnek? A leírtak alapján a 2 kategória közül melyik típusú autót éri meg megvenni? Plusz színben ragaszkodom a piroshoz, esetleg bordóhoz. Ha nem olyan színű,de egyébként mindenben megfelelő autót találok,akkor mennyibe kerül lefóliáztatni,vagy milyen más megoldása van még a szín megváltoztatásának?

2022. máj. 27. 12:28
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Folyt: amit legalább 10 évig tudok használni anélkül,hogy hetente-havonta szervizbe kelljen hordanom.
2022. máj. 27. 13:09
 12/22 anonim ***** válasza:

Anyagilag sokkal jobban megéri a Honda mint a bmw.

"Fontos a jó hangminőség, imádok zenét hallgatni. Legyen beépített navigációja. Keveset fogyasszon, ne kelljen rá sokat költeni a kötelezőkön kívül" -ez a legkevesebb majd utólag tetetsz bele amilyet akarsz

2022. máj. 27. 13:46
 13/22 anonim ***** válasza:
Ilyen autó nincs amilyet szetetnél, vagy dobjunk hozzá még 2-3 milliót vagy ez nem fog menni. Amúgy ha 3 két méteres embernek benne kell utaznia, arra egyik normál autó sem lesz jó, csak a kisbusz vagy egy nagyobb egyterű.
2022. máj. 27. 13:48
 14/22 anonim ***** válasza:
50000km-es kívánság után elfelejtheted a prémium márkákat. 4-5 éves belépő szintű kombit keressél. Navigáció és jó hangrendszer nem lesz benne.
2022. máj. 27. 14:08
 15/22 anonim ***** válasza:
Egyértelműen Mazda vagy Honda.
2022. máj. 27. 14:16
 16/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szívesen hozzátennék még pár milliót, de ennyi a keretem, ennyit tudtam 13 év alatt összespórolni, mióta dolgozom. Nem szeretném,hogy felesleges legyen a jogosítványom, használni is akarom a tanultakat, ezért most szeretnék autót venni.

Navigáció és hangrendszer utólagos beépítése nagyságrendileg milyen költséggel jár?

2022. máj. 27. 14:59
 17/22 anonim ***** válasza:
nincs 5 év alatti 50000km alatti se mazda se honda a hahun se piros, semmilyen...
2022. máj. 27. 15:02
 18/22 A kérdező kommentje:
3 napja láttam egy Mazdát, ami ezeknek megfelelt, egyedül az volt a gond, hogy kicsinek talátam, de már eladták, nincs fenn, naponta nézem a kínálatot.
2022. máj. 27. 15:11
 19/22 anonim ***** válasza:
mazda 2-es van abban nem férnek el a barátaid, tegyél még rá egy 3-4 millát.
2022. máj. 27. 15:14
 20/22 anonim ***** válasza:

Azért mert alkalmanként beülnek 5-en nem kell egy nagy dobozt venni. A nagy bödön sokat is fogyaszt ám, ha egyedül ülsz benne akkor is 10-15liter/100km.

Elégedj meg egy kisebbel is, ha 5-en mentek akkor majd összehuzzátok magatokat. Meg nem kell annyi bőröndöt sem berakni, sokkal fontosabb megtanulni kiválogatni csak a legszükségesebb dolgokat.

Ha 13 év kellet az 5M gyűjtéséhez akkor nem hiszem hogy eget rengetően magas a bérezésed, ez már csak a fönntartás végett sem elhanyagolható megállapítás.

Első autóként egy Honda Jazz-t, vagy Honda Civic-et javaslok. Ülj bele, próbáld ki, 5 embernek igaz nem olyan tágas mint egy kisbusz amit te akarsz, de bőven vállalható. Jó a fogyasztása, gazdaságos üzemű és kis költségigényű megbízható kocsi.

U.i. Mérnökként én 2 év alatt spóroltam annyit mint te, és 15 éves Toyota Yarist vettem 1M körül kb. 2éve, és nem is tervezek másikat venni jónéhány évig. Vajon miért? -Mert addig nyújtózkodom amíg a takaróm ér, és megbecsülöm azt ami van. Plusz a mai bizonytalan világban felelőtlen az, aki az összes tartalékát feléli.

Megveszed 5M-ért, egy hónap múlva rommá töri egy barom akkor mit csinálsz?!

2022. máj. 27. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!