Beindul majd a üzemanyag fekete-kereskedelem?
Mi leszünk / vagyunk az új Ukrajna? Jön a csak magyar rendszámtól függő üzemanyag díj. Megéri majd valakiknek nagytankos kocsit telepakolni (fordul többször) kimenni és árulni a naftát kinti ár alatt, mint anno tettük mi és az ukránok keleten az ukrán üzemanyaggal?
Teszem azt Szlovákiában most 699 a dízel, és 696 a benzin átlagár. Itthon 480 Ft.
Határközelieknek megérheti, több mint 200 Ft / liter a különbség. Nekem van egy sejtésem, hogy megint meg lesz hosszabbítva az üzemanyag árstop. Hamarabb, már az elejétől kezdve kellett volna ez a szabályozás, nem most utolsó pillanatban. Most egy hónapig a külföldiek normál áron tankolhatnak csak. És?
Most leszívni mennyire értelme lenne akkor is. Tételezük fel csak a mezőgazdasági gépeket -traktorokat- azok mind dízelel mennek ott azért számít az ár..
Műtrágya,vetőmag nem olcsó mulatság, az üzemanyag meg pláne.. Nekem is voltak ismerőseim akik Mo.-ra mentek tankolni mert olcsobb volt az üzemanyag.. A fideszes tagok most a hátártúli magyarokkal szúrtak ki, akik rájuk szavaztak..
Kíváncsi leszek mi lesz ebből. De még mindig olcsóbb a benzin-gáz osszetétel mint itt vesződni a belső égésű kotlákkal.
Ki mondta hogy új autóval mennének? 80-100 literes tankos TD, meg fújt tankos benzines társai? Nem rémlik valami? Vagy te nem jártál még ukrán határon innen és túl? Csupa utazóautóval volt régen tele a sor, sejtheted miért...
Leszívni régiből, betölteni meg amibe akarja...
Ennyire egyszerű... XD
#2 katyvasz amit írsz... igenis számít a 200 Ft különbség a szlovákoknak, románoknak, osztrákoknak, szlovéneknek... Kiszúrt igen, ez tény. Nem csak velük, mindenkivel.
Benzin-gáz? Azt sejted remélem, hogy az is belső égésű kotla? Minden fosszilis üzemanyaggal operáló motor belső égésű...
Esetleg öngyulladó kotlát akartál írni, értvén ezt a dízelekre?
Biztos lesz aki majd megpróbálja, csak megéri a kockázatot?
Itt 500ft, szlovákban 700.
szóval, hogy meg is vegyék és keressen is rajta adja mondjuk 600-ért literjét.
Megtankol egy 100 literes autót, leszívja, kint eladja... lesz rajta 10.000 forint haszna.
Ha többet akar akkor többet kell fordulnia, sokszor tankolni ami fel fog tűnni a kútnak vagy a rendőrségnek.
Én tuti nem kockáztatnék ilyen aprópénzért börtönt.
Persze, hogy számít amit írtam is.. Elég kiindulni a mezőgazdaságból.. Ott minden para számít, ahogy mondani számít..
Még a szerbeknek is számít, Szerbiában a nafta 202 dinár, a benzin 184 dinár.. A minimálbér meg valahol 30.000 és 35.000 ezer dinár kozott van. Már hogyne számítana.
A benzin gázt egy alternativ energia forrásra írtam, ameddig drasztikusan nem változik a gáz árra, addig jó lehet. Meg azt az üzemanyagot egyébként is kg-ban határozák meg.
Tény, hogy valakit lépniük kellet de kíváncsi vagyok mivel fogják magyarázni a dolgokat.
#5 Hát ne menjél ugyanarra a kútra pár napig. Mit tudja az a kutas hogy te mennyit mész amúgy a kocsiddal? Km állást meg nem vagy köteles diktálni.
Navosok esetleg arra lófrálnak? Csak akkor fog feltűnni hova lett a nafta, ha odafelé visszafelé is lecsekkolnak, km állást + tankállást rögzítvén. Lesz kapacitás rá?
És mint mondtam, a határ közelében simán megéri az a 10 ezer forint is. Naponta már megélsz belőle és még ki se teszi a nyolc órádat.
5# Elég ha megtankol egy MTZ-t az már haszon neki. De azt az üzemanyagot ki is kell exportálni az országból ami nekem rémlik hogy MAXIMUM 10l üzemanyagot lehet kivinni. Ez mennyire igaz nem tudom.
Üdv
#7 Csak a CNG-t számítják kilóra, ami pedig nagyon nem olcsó alternatíva, és csak Bp-en van kútja.
LPG-t literben mérik, és igen, az megér(het)i tankolni és azzal járni. Én is azt terveztem mostanában, még gondolkodom rajta, de csak úgy lesz az is olcsó, ha 8-10 liter a max. gázfogyasztásod, különben túlléped egy átlag benzines vagy akár dízeles fogyasztását, nem hatósági árat tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!