Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Beindul majd a üzemanyag...

Beindul majd a üzemanyag fekete-kereskedelem?

Figyelt kérdés

Mi leszünk / vagyunk az új Ukrajna? Jön a csak magyar rendszámtól függő üzemanyag díj. Megéri majd valakiknek nagytankos kocsit telepakolni (fordul többször) kimenni és árulni a naftát kinti ár alatt, mint anno tettük mi és az ukránok keleten az ukrán üzemanyaggal?

Teszem azt Szlovákiában most 699 a dízel, és 696 a benzin átlagár. Itthon 480 Ft.

Határközelieknek megérheti, több mint 200 Ft / liter a különbség. Nekem van egy sejtésem, hogy megint meg lesz hosszabbítva az üzemanyag árstop. Hamarabb, már az elejétől kezdve kellett volna ez a szabályozás, nem most utolsó pillanatban. Most egy hónapig a külföldiek normál áron tankolhatnak csak. És?

2022. máj. 27. 12:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A mai újabb autókból nem lehet csak úgy pikk-pakk leszívni az üzemanyagot, úgyhogy ilyen veszély nem igen van.
2022. máj. 27. 12:12
 2/14 anonim ***** válasza:
54%

Most leszívni mennyire értelme lenne akkor is. Tételezük fel csak a mezőgazdasági gépeket -traktorokat- azok mind dízelel mennek ott azért számít az ár..

Műtrágya,vetőmag nem olcsó mulatság, az üzemanyag meg pláne.. Nekem is voltak ismerőseim akik Mo.-ra mentek tankolni mert olcsobb volt az üzemanyag.. A fideszes tagok most a hátártúli magyarokkal szúrtak ki, akik rájuk szavaztak..

Kíváncsi leszek mi lesz ebből. De még mindig olcsóbb a benzin-gáz osszetétel mint itt vesződni a belső égésű kotlákkal.

2022. máj. 27. 12:17
 3/14 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy új autóval mennének? 80-100 literes tankos TD, meg fújt tankos benzines társai? Nem rémlik valami? Vagy te nem jártál még ukrán határon innen és túl? Csupa utazóautóval volt régen tele a sor, sejtheted miért...

Leszívni régiből, betölteni meg amibe akarja...

Ennyire egyszerű... XD

2022. máj. 27. 12:19
 4/14 A kérdező kommentje:

#2 katyvasz amit írsz... igenis számít a 200 Ft különbség a szlovákoknak, románoknak, osztrákoknak, szlovéneknek... Kiszúrt igen, ez tény. Nem csak velük, mindenkivel.

Benzin-gáz? Azt sejted remélem, hogy az is belső égésű kotla? Minden fosszilis üzemanyaggal operáló motor belső égésű...

Esetleg öngyulladó kotlát akartál írni, értvén ezt a dízelekre?

2022. máj. 27. 12:22
 5/14 anonim ***** válasza:

Biztos lesz aki majd megpróbálja, csak megéri a kockázatot?

Itt 500ft, szlovákban 700.

szóval, hogy meg is vegyék és keressen is rajta adja mondjuk 600-ért literjét.

Megtankol egy 100 literes autót, leszívja, kint eladja... lesz rajta 10.000 forint haszna.

Ha többet akar akkor többet kell fordulnia, sokszor tankolni ami fel fog tűnni a kútnak vagy a rendőrségnek.

Én tuti nem kockáztatnék ilyen aprópénzért börtönt.

2022. máj. 27. 12:25
 6/14 anonim ***** válasza:
Remélem.
2022. máj. 27. 12:25
 7/14 anonim ***** válasza:

Persze, hogy számít amit írtam is.. Elég kiindulni a mezőgazdaságból.. Ott minden para számít, ahogy mondani számít..

Még a szerbeknek is számít, Szerbiában a nafta 202 dinár, a benzin 184 dinár.. A minimálbér meg valahol 30.000 és 35.000 ezer dinár kozott van. Már hogyne számítana.

A benzin gázt egy alternativ energia forrásra írtam, ameddig drasztikusan nem változik a gáz árra, addig jó lehet. Meg azt az üzemanyagot egyébként is kg-ban határozák meg.

Tény, hogy valakit lépniük kellet de kíváncsi vagyok mivel fogják magyarázni a dolgokat.

2022. máj. 27. 12:26
 8/14 A kérdező kommentje:

#5 Hát ne menjél ugyanarra a kútra pár napig. Mit tudja az a kutas hogy te mennyit mész amúgy a kocsiddal? Km állást meg nem vagy köteles diktálni.

Navosok esetleg arra lófrálnak? Csak akkor fog feltűnni hova lett a nafta, ha odafelé visszafelé is lecsekkolnak, km állást + tankállást rögzítvén. Lesz kapacitás rá?

És mint mondtam, a határ közelében simán megéri az a 10 ezer forint is. Naponta már megélsz belőle és még ki se teszi a nyolc órádat.

2022. máj. 27. 12:30
 9/14 anonim ***** válasza:

5# Elég ha megtankol egy MTZ-t az már haszon neki. De azt az üzemanyagot ki is kell exportálni az országból ami nekem rémlik hogy MAXIMUM 10l üzemanyagot lehet kivinni. Ez mennyire igaz nem tudom.

Üdv

2022. máj. 27. 12:33
 10/14 A kérdező kommentje:

#7 Csak a CNG-t számítják kilóra, ami pedig nagyon nem olcsó alternatíva, és csak Bp-en van kútja.

LPG-t literben mérik, és igen, az megér(het)i tankolni és azzal járni. Én is azt terveztem mostanában, még gondolkodom rajta, de csak úgy lesz az is olcsó, ha 8-10 liter a max. gázfogyasztásod, különben túlléped egy átlag benzines vagy akár dízeles fogyasztását, nem hatósági árat tekintve.

2022. máj. 27. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!