Castrol vagy Ford motorolaj?
Ford Mondeo mk4 2.2 tdci 2008 .
Az előző tulaj Ford márkáju 5w30as motor olajat öntött a motorba , én szeretnék castrol márkájút önteni , mert arrol több jót hallottam. Ti mit mondtok melyiket öntsem inkább azt amihez szoktatva van a motor vagy álljak át castrolra?
Használd a gyári ajánlást.
Ne foglalkozz se az előző tulajjal, se azzal, hogy mit mondanak mások.
Nincs semmihez szoktatva egy motor. :D
Én gyári Ford olajat teszek az 1.4TDCi-be. Olcsó és ha már rajta van a Ford logó akkor biztos jó.
Őszinte leszek, húszas éveim elején nagyon ugráltam még én is ilyen dolgokon autó témában, gyári olaj, nem gyári stb.
Most vagyok 32 és konkrétan már le.zarom :D Rengeteg olvastam ezzel kapcsolatban (is), mindenki istenít valamit, mindenkinek igaza is van de amúgy meg senkinek sem. Mindenki mondta, hogy bármit, csak a gyárit ne. Aztán hogy a Castrol a legjobb. Aztán találkoztam olyan szerelővel, aki azt mondta bármit, csak Castrolt ne, MOL olaj, sz.r az egész :D
Abszolút nem foglalkoztat már a téma. Legyen lecserélve, friss olaj menjen bele, és a viszkozitás az autó motorjának megfelelő legyen. Ennyi az egész. Aztán ezután hogy melyik mellett teszed le a voksodat, szimplán marketing.
Nem az olajmárka öli meg a motort, hanem mikor 2 évente cserélik csak az olajat, meg 30 ezreket mennek 1 ciklusban.
A fogad sem azért megy tönkre mert Sensodyne helyett Colgate-et használsz, hanem azért mert csak 2 naponta mosol fogat és évente cserélsz fogkefét 3 hónap helyett.
A Ford muszaki_zsebkonyv_2013.pdf azt írja:
- Ford Castrol Magnatec Professional A5
- SAE 5W-30 WSS-M2C913-D
- SAE 5W-30 ACEA A5/B5
Az ajánlás ebben a sorrendben a Ford szerint leginkább ajánlottól az éppen megfelelőig.
De ne gondold, hogy a Magnatec Professional-lal valami csoda fog történni. Bőven jó a Mannol OEM 7707. (WSS-M2C913-D megfelelőség.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!