Véletlenül leugrottam a kuplungról, csikorogtak a gumik, a kuplungomnak nem tettem most ezzel rosszat?
Kb. 2-4 ezer motor fordulat között lehettem, olyan max. 3-ra tippelek.. teljesen véletlen volt.. sajnálom szegényt remélem ezzel nem okoztam most nagy bajt.
Az autó amúgy egy Fiat Punto 1.2 80 le
Semmi baja nem lett ettől. Sokkal károsabb az, ha emelkedőn kuplunggal tartod az autót vagy belefutsz egy 20 perces araszolós dugóba.
Én eleve így szoktam indulni a hegyen, ha valaki balfax módjára képtelen a felfelé közlekedőnek félreállni. Gumit olcsóbb cserélni és lassabban is kopik ebben a szituációban, mint a kuplungtárcsa kopna.
Arra figyelj, (ha akarsz ilyet csinálni máskor is, az autó túlzott károsítása nélkül) hogy ne leugorj a kuplungról, hanem egy nagyon minimális ideig tarts is meg a fogásponton. Nem tesz jót a féltengelyeknek a pofonszerű terhelés, így ha két részletben engeded fel a kuplungot akkor ezt elkerülöd és akkor is nagyon minimálisan csúsztatod csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!